La fiscalia presenta l’acusació contra Albiol pel cas dels fullets racistes

  0
  54
  albiol.JPG

  18/02/2013 – El fiscal de delictes d'odi i discriminació de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar, ha presentat als jutjats de Badalona l'escrit d'acusació; encara es desconeix la pena que demana pel batlle 'popular'.

  El fiscal de delictes d’odi i discriminació de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar, ha presentat aquest cap de setmana als jutjats de Badalona l’acusació contra l’alcalde Xavier Garcia Albiol pel cas dels fullets racistes. Es tracta del pas previ al processament del polític ‘popular’ i encara es desconeix quina és la pena demanada per la Fiscalia, que no es farà pública fins que les parts implicades siguin informades.

   

  SOS Racisme i la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya van presentar denúncies després que, el 2010, l’actual alcalde Badalona repartís al barri de La Salut milers de fullets en els quals vinculava la inseguretat amb els gitanos romanesos. Tot i que el jutjat va arxivar la causa en dues ocasions, l’Audiència de Barcelona la va reobrir fa uns meses en considerar que els fullets en qüestió poden ser “un atac a la dignitat i l’honor” de la comunitat afectada.

   

  El delicte que presumptament hauria comès Albiol es reflecteix a l’article 510 del Codi Penal i suposa penes de entre un i tres anys de presó.