Iniciada una campanya solidària per poder pagar les taxes judicials dels vaguistes de fam

  0
  comroc2.JPG

  12/06/2013 – El Col·lectiu Ronda, despaxt d'advocats, es farà càrrec de la defensa dels quatre treballadors; els costos, però, ascendeixen a 3.500 euros, una quantitat de la que no disposen.

  Sota la consigna “I de sobte, la dignitat”, diumenge al matí es van aplegar a la Plaça Pompeu Fabra de Badalona prop d'un centenar de persones per denunciar la situació d'indefensió en què es troben Alexandru, Viore, Nicolae i Titus, els treballadors de l'empresa COMROC 2006, en el 20è dia en vaga de fam.  L'objectiu de la jornada va ser iniciar la recollida de diners per fer front a les taxes judicials necessàries per poder continuar el procés jurídic. Aquest cost inicial, que puja 3.500€, és impossible d'assumir per part dels treballadors després d'un any sense cobrar.  

   

  Diferents representants d’empreses i col·lectius en lluita, tant de Badalona com de fora del municipi, van intervenir en la trobada per mostrar el seu suport: Can Ruti diu Prou, Papers i drets per tothom, Telefònica, TV3, Ensenyament, Caprabo, així com un dels advocats del Col·lectiu Ronda, que ha ofert el seu suport i es faran càrrec de la seva defensa legal. El despaxt assegura que intentarà aconseguir el compliment de les resolucions judicials que reconeixen la situació d'engany i impagament reiterat que han patit aquests treballadors.

   

  Ahir, en una roda de premsa amb els quatre vaguistes, un dels advocats del Col·lectiu Ronda va assegurar que lluitaran fins el final per fer justícia en aquest cas. Manifestà que l’empresa ha fet una diferenciació entre la resta de treballadors i els quatre que pateixen l’impagament pel simple fet d’haver interposat una acció judicial el passat estiu, fet totalment prohibit per la Constitució.  

   

  El número de compte on es poden fer les aportacions per costejar les taxes judicials és el 3058-0506-19-2810022419 (Caja Mar). Diferents entitats implicades en la reivindicació dels treballadors ja han començat iniciatives particulars per recaptar diners.

   

  A més, continuen les mostres de suport per part de veïns i veïnes. De fet, els quatre treballadors en vaga de fam dormen ara en una petita caravana que els hi han cedit per poder fer nit de forma més còmoda. L’acció de protesta, que ja supera la vintena de dies, entra ara en una fase més crítica en la que els metges han d’estar molt més a sobre dels quatre homes.

   

  Concurs de creditors de l’empresa

   

  Segons ha informat el despaxt d’advocats Col·lectiu Ronda, l'empresa badalonina COMROC 2006 S.L. ha estat subcontractada per l'UTE INECAT, una Unió Temporal d'Empreses integrada per la multinacional EMTE, ISOLUX-CORSAN i NEOPUL-INECAT que ha participat en obres de gran magnitud vinculades a la construcció de la xarxa del cablejat d'alta tensió de l'AVE i altres infraestructures d'ADIF, així com al projecte de la Línia 9 del metro de Barcelona.

  Actualment, però, COMROC 2006 s'ha acollit a un concurs de creditors i ha entrat en tràmit de dissolució amb l'anunci de l'acomiadament de tota la seva plantilla.

  Manifest
   

  Entre els diferents col·lectius i persones que recolzen de forma periòdica els quatre treballadors s’ha acordat un manifest amb una sèrie de punts que ja es pot llegir a Facebook.