Junts per Catalunya demana inversions i cura per Dalt la Vila

  0
  37

  El regidor de JxCat, David Torrents, ha publicat al web oficial del grup municipal una mena d’escrit per denunciar la poca implicació en la cura i en el desenvolupament d’un dels barris més antics de la ciutat de Badalona, Dalt la Vila.

  “Dalt la Vila és el barri més antic de la ciutat, nucli primigeni de la ciutat romana, que va deixar les seves empremtes en tots els seus racons. Ple de restes arqueològiques, els seus carrers estrets i recargolats amaguen petits tresors que cal preservar. Moltes ciutats del nostre país tenen els seus nuclis històrics molt cuidats i són llocs de visita obligada”. Així comença l’escrit, posant en relleu l’antiguitat del barri i la seva importància patrimonial.

  Durant la legislatura 2011-2015, l’Ajuntament de Badalona, va expropiar la fàbrica de la part de dalt del carrer Termes Romanes, terreny qualificat de zona verda. És per això, que David Torrents avança que demanarà al govern municipal, “que recuperi el projecte que ja hi ha d’aquesta zona, s’enderroqui la fàbrica i es transformi aquest espai en una nova zona verda pel barri”. Actualment, aquest solar el fa servir la brigada municipal per guardar-hi coses, però com explica David Torrents, “ens han arribat queixes de diversos veïns que ens expliquen que hi ha aparcada una caravana, i els caps de setmana dels mesos d’estiu hi va gent a passar-hi llargues estones, com si estiguessin acampats”.

  D’altra banda, el Pla Recupera va ser el primer paquet d’inversions aprovat en el mandat 2015-2019. Amb un total de 17,8M d’€ es van prioritzar tot un seguit d’inversions destinades a projectes de rehabilitació, reparació i recuperació de diversos espais públics, instal·lacions i equipaments amb problemes de manteniment de la ciutat. En aquest paquet d’inversions, tal i com comenta David Torrents, “hi havia una partida pressupostària de 150.000€ destinada a fer el clavegueram, aglomerat i pavimentació del Carrer Termes Romanes que a dia d’avui, en 4 anys encara no s’hi ha fet cap actuació i el carrer està en un estat lamentable”.

  Posteriorment, i després de la participació ciutadana en els pressupostos d’inversions i de la seva aprovació, David Torrents detalla que “s’hi van incloure dos projectes més per Dalt la Vila, la reurbanització del carrer Barcelona i la reurbanització de la Plaça de l’Oli i del passatge de Barberà, que tampoc s’ha executat”.

  Finalment, David Torrents, afirma que “calen inversions al barri de Dalt la Vila, l’hem de cuidar i hem d’aconseguir que atregui emprenedors que hi vulguin invertir i s’hi vulguin instal·lar per acabar sent un pol atractiu de la ciutat i un bon barri per viure-hi”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí