La Copa Catalana de Futbol Americà es queda per setè any consecutiu a Badalona

0
    31

20/12/2016 – Després d’un duel davant L’Hospitalet Pioners, on els badalonins van sentenciar el partit per 33 a 12.

Els Badalona Dracs van aconseguir el passat diumenge, 18 de desembre el seu vuitè títol, setè consecutiu, de la Copa Catalana de Futbol Amercià, al derrotar en la final disputada en el camp del Badalona Sud a L’Hospitalet Pioners pel resultat de 33-12. Després d’una primera meitat disputada, els d’Oscar Calatayud van poder sentenciar en la segona part, on van realitzar un parcial de 21-6, que els va servir per a adjudicar-se la 26a Copa Catalana.

El quarterback badaloní Sergi Gonzalo, que va començar el partit amb una intercepció en la primera jugada del partit, va saber rescabalar amb una gran actuació on va completar 23 dels seus 34 passos completats per a 334 iardes, inclosos tres passos de touchdown, fet que li va valer la designació com MVP del partit.

El clàssic davant als Pioners va començar amb imprecisions per ambdós atacs, que no van poder treure res de profit, en les seves primeres ofensives. Va ser a mitjans del primer quart, en la segona possessió de l’atac dels Dracs, on els locals van inaugurar el marcador després d’un field goal de Xavi Gonzalo de 23 iardes que situava el 3-0.

Després del kick off posterior, els Pioners van començar molt a prop de la seva pròpia zona d’anotació i la defensa badalonina va aprofitar de manera immillorable, en aconseguir Marc Piña placar al corredor rival dintre de l’end zone i provocar un safety que feia pujar el 5-0. L’atac dels Dracs va tornar a tenir la pilota al seu poder i pràcticament es va creuar tot el camp, però no va poder concretar en les darreres iardes i la defensa del visitant va poder evitar que els Dracs ampliessin encara més el seu avantatge.

Després d’aquesta possessió, sense suma de punts, va arribar la reacció dels Pioners, amb un atac on va destacar Oriol Puig i Silver Salazar, principals protagonistes de l’ofensiva que dirigia Víctor Martín. Una llarga possessió dels Ramón Figueroa, coincidint amb el canvi de quart, va donar lloc al primer touchdown del partit a càrrec de Víctor Martín, al recórrer 16 iardes en una carrera personal que situava el 5-6. L’intent d’extra point va ser bloquejat per la defensa badalonina.

Els Dracs van veure com li voltejaven el resultat i es van posar mans a les obres per a tornar a recuperar la davantera al marcador. I així ho van fer  immediatament, quan Sergi Gonzalo va llançar un pas que Raúl Cernuda (6 recepcions, 103 iardes), després de controlar una pilota amb una sola mà, va portar fins a la zona d’anotació al recórrer 39 iardes. Xavi Gonzalo transformava l’extra point i el 12-6 pujava al marcador.

Amb aquest resultat i després d’un parell d’atacs infructuosos per part d’ambdós equips, es va arribar al descans.

A la represa, la defensa badalonina, que va realitzar un partit molt complet amb jugadors com Alex Posito, Javier García, Sergi López, Ian Escoda, Miquel Genabat o Víctor Pérez, entre altres, va aturar el primer atac de la segona part dels Pioners. Justament en aquell moment van arriar dues jugades que decidirien el duel.

La primera va ser u nou llançament de Sergi Gonzalo fins a Javi Fernández de 68 iardes que significava, després del segon extra point de Xavi Gonzalo, el 19-6. La segona va ser el posterior kick off, que provocava que l’atac dels Pioners tornaria a començar la seva ofensiva des de la seva pròpia iarda u. Un fumble en la primera jornada terrestre dels riberencs, recuperat per Xavi Mingo, deixava una immillorable situació del camp per a l’atac negre i plata que no ho desaprofitaria.

El jove Edu Morlans, qui va completar un excel·lent debut amb l’equip a en aconseguir un total de 102 iardes combinades, aconseguia un nou touchdown per als d’Oscar Calatayud després de córrer la iarda que li separava de la línia de gol. El posterior extra point de Xavi Gonzalo deixava un còmode 26-6, mitjans el tercer quart.

Els Pioners no es van donar per vençuts i després d’un llarg drive que van aconseguir moure cadenes, Víctor Martín connectava un pas de 7 iardes fins a Walter Jublawi, qui retallava les diferències al marcador fins deixar-li en el 26-12, resultat amb el qual terminava el tercer quart.

L’últim parcial començava amb la pilota en el poder dels Dracs i després d’una sèrie de jugades, l’atac badaloní es va trobar amb un compromès 3r i 21. Sergi Gonzalo va armar el seu braç i va connectar un pas de 30 iardes fins al seu germà Xavi Gonzalo, qui atrapava la pilota dintre de la zona d’anotació. El mateix jugador deixava el definiu 33-12 amb el posterior extra point i el partit quedava vist per a sentència.

En els següents i darrers minuts ja tan sols es va poder confirmar el vuitè títol de la Copa Catalana per als Badalona Dracs, setè de manera consecutiva.

Ara ja només els hi queda gaudir d’aquest nou campionat i esperar a l’inici de la pròxima LNFA Sèrie A, on els Dracs disputarà el 15 de gener a Barberà davant els locals Rookies, en la defensa del títol de la Lliga Nacional, aconseguit en la passada temporada.