La defensa és un forat

0
    64

Bona entrada a l’Olímpic i bon inici d’un Joventut que avui sí que ha sortit endollada des d’un principi (13-4) amb Ribas i Andrews com a artífexs. Els canvis de Dos Anjos i Borg per part de l’Andorra han millorat un atac col·lapsat fins al moment, situant el 22-19 a final del primer quart. La bona dinamica del rival s’ha estès en el segon període, que ha sabut jugar amb les caigudes del bloqueig directe i trobar tirs alliberats a les cantonades (5/11 en triples) per marxar al descans liderant el marcador 40-45.

La represa ha començat amb un Andorra més fluid en atac, castigant la passivitat dels verd-i-negres en el rebot defensiu i segones oportunitats. La Penya, sense idees en atac, i totalment col·lapsada en joc posicional, ha vist com en conjunt andorrà marxava a l’últim quart 52-64.

Els triples que no han entrat en els tres primers períodes ho han fet a l’últim quart, però com es va plasmar a Màlaga, sense defensa no es va enlloc. I, si a més, concedeixes vides extres, encara més difícil. La Penya ha retallat distàncies amb pujada d’intensitat (66-70), però ràpidament l’Andorra ha recuperat distàncies aprofitant desajustos defensius, 68-81 a falta de quatre minuts pel final. DeShaun Thomas ha estat expulsat per antiesportiva i tècnica, fruit de la frustració. Els de Carles Duran ho han continuat intentant, però el forat en defensa ha estat massa gran. 84-94 final, i xiulets al camp.

La realitat és que el joc de la Penya acumula setmanes sense ser l’esperat. Individualitats en excés i falta de sistemes en estàtic per trobar situacions còmodes de tir. A Europa es van salvar dos partits que semblaven perduts, però avui ha estat inviable. Vives, l’únic base 4 llançaments en 29′, Onuaku 0 punts en 19′.