La Generalitat declara Sant Jeroni de la Murtra Bé Cultural d’Interès Nacional

  0
  41
  sant_jeroni_web.jpg

  06/03/2014 – El Bé Cultura d’Interès Nacional constitueix la categoria superior de protecció legal dels béns més rellevants del patrimoni cultural català.

  El Monestir de Sant Jeroni de la Murtra ha estat declarat aquesta setmana Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. Situat a la part badalonina de la Serralada de Marina, molt proper també a la localitat de Santa Coloma de Gramenet, el monestir va ser fundat el 1416 amb una comunitat de set monjos que s'hi van traslladar de Sant Pere de Ribes (Garraf), on s'havien establert tres anys abans. Formen part del monument no només l’edificació principal, sinó també les edificacions vinculades a aquesta i les edificacions auxiliars, així com horts, basses, patis i tanques.

   

  El Bé Cultura d’Interès Nacional és una categoria de protecció legal dels béns més rellevants del patrimoni cultural català, tant mobles com immobles, atorgada per l'Administració de la Generalitat, que l'ha d'inscriure al Registre de Béns Culturals d'Interès Nacional. Constitueix la categoria superior de protecció, per sobre del Bé Cultural d'Interés Local (BCIL) i l'Espai de Protecció Arqueològica (EPA).