La Penya perd el rumb a la Fonteta (83-66)

0
    15

30/12/2014 – El València Basket talla la ratxa de sis triomfs consecutius del FIATC Joventut, castigant a la perfecció l’exèrcit de pèrdues verd-i-negres.

Algun dia havia d’arribar. Un partit horrorós gestionant el rebot defensiu i perdent moltíssimes pilotes li ha costat a la Penya la quarta derrota de la temporada.

La baixa d’última hora de Clevin Hannah, a causa d’un procés víric, deixava els actius exteriors del FIATC Joventut força desprotegits. Sense el base i amb Tariq Kirksay lesionat, Salva Maldonado havia de multiplicar els minuts de Demond Mallet i Sergi Vidal, i donar més protagonisme a Barrera i Abalde.

Els nervis, el desencert i les errades serien la tònica del primer temps, i el públic de la Fonteta hauria d’esperar més de dos minuts per presenciar algun moviment en el marcador. Dos tirs lliures de Savané inauguraven el partit i serien el pròleg del gran inici protagonitzat pel pivot senegalès (7-10).

Amb Vidal fent de base, la Penya seguia anotant des de tir lliure (7-12), aprofitant-se de la poca confiança dels jugadors del València, poc decidits a l’hora de tirar. La sortia a pista de Bojan Dubljevic donava un nou aire al conjunt de Perasovic. Un parcial de 5 a 0 completat pel pivot feia reaccionar als taronges en uns minuts de descontrol i pèrdues per part del FIATC Joventut (12-12).

Una cistella quasi al límit del temps anotada per Miralles servia per tancar el primer quart (12-14). Després de deu minuts inicials sense fer acte de presència, Pau Ribas es posaria al costat de Dubljevic per fer augmentar els percentatges de tir locals.

Només entrar, l’escorta badaloní oferia una classe magistral de fonaments i de tir després de bloqueig, però Mallet també hi volia dir la seva i trobava un forat minúscul al bell mig de la defensa del València per anotar una preciosa bomba (26-27).

Les alternances en el marcador eren constants i, si bé el València no estava gens encertat, les pèrdues de la Penya facilitaven cistelles en transició al conjunt de Perasovic. Després d’una suspensió increïble d’Abalde, amb Lucic anant per terra, i d’un parell de bones jugades de Barrera, la mala gestió dels darrers atacs del primer temps farien que el València marxés al descans amb la màxima renda a favor (39-33). L’excés de triples precipitats i les 12 pèrdues de pilota estaven fent mal a un FIATC Joventut amb capacitat per competir tot i les baixes.

Els homes de Salva Maldonado seguirien agafats al partit fins al darrer tram del tercer quart, moment on el físic començaria a pesar. Amb un València negat des del triple, les accions individuals de Mallet i un 2+1 de caràcter de Ventura mantenien enganxat al FIATC Joventut (48-46). La Penya, però, s’aniria quedant sense referents a mesura que avançaven els minuts. Això, sumat a les pèrdues, permetia al València obrir un petit forat al final del tercer quart, completant transicions ràpides i compartint bé la bola per anotar durant els primers segons de possessió (61-53).

Semblava que un bon revers de Llovet tornava a fer entrar a la Penya dins del matx (61-55), però l’entrada a pista de Pablo Aguilar acabaria de matar el duel. Un doble tap sobre Savané inaugurava uns minuts d’exhibició per part de l’aler pivot internacional amb Espanya.

El FIATC Joventut, ja al límit, seria incapaç d’aguantar el ritme taronja i les accions defensives d’Aguilar donaven ales a un València que s’escapava de forma definitiva. Un ganxo de Dubljevic disparava la renda dels de Perasovic (69-55) i, tot seguit, Pablo Aguilar anotava la cistella del matx simulant una passada per l’esquena i esmaixant davant d’un Vidal que marxava amb cara de pocs amics (74-55).

La màxima diferència a favor del València arribaria amb dos tirs lliures de Dubljevic (81-58), els quals confirmaven la supremacia valenciana. Els 73 tirs a cistella dels de Perasovic pels 50 de la Penya, les 21 pèrdues verd-i-negres i els 15 rebots ofensius taronges dibuixaven la clara superioritat local, sobretot durant la segona part.

Avui a la Fonteta, Demond Mallet ha estat el jugador més destacat, amb 22 punts, 3 assistències i 20 de valoració. Les derrotes del Madrid i del FC Barcelona mantenen a la Penya quarta, empatada amb els dos grans de la lliga. L’Unicaja és líder (11/2) i el setè classificat, el CAI (8/6), està a dos triomfs del FIATC Joventut. La Copa haurà d'esperar, almenys fins a diumenge.

Fitxa tècnica

València Basket (83): Ribas (16), Nedovic (-), Van Rossom (3), Sato (8), Lucic (2), Dubljevic (15), Vives (6), Martínez (5), Loncar (9), Aguilar (5) i Harangody (14).

FIATC Joventut (66): Mallet (22),Ventura (7), Suton (3), Miralles (5), Vidal (6), Savané (6), Suárez (-), Llovet (4), Abalde (4) i Barrera (9).

Parcials: 12-14 / 27-19 / 22-20 / 22-13

Rebots: Dubljevic (9) / Suton (6)

Assistències: Ribas (5) / Mallet i Vidal (3)

Incidències: partit corresponent a la catorzena jornada de la Lliga Endesa disputat a la Fonteta de València davant de 8.300 espectadors.