La plaça Pompeu Fabra tindrà la tercera parada de bus doble de la ciutat

  0
  parada bus.JPG

  06/11/2015 – Aquest dilluns, la parada d'autobusos del carrer Anselm Clavé es convertirà en una parada doble i disposarà d’una marquesina.

  Aquest dilluns, la parada d'autobusos del carrer Anselm Clavé (Metro Badalona-Pompeu Fabra), per on passen les línies del servei diürn B1, B17, B25, B27, B30 i B31, i la N9 i N11 del Nitbús, es convertirà en una parada doble. També, per millorar el servei, disposarà d’una marquesina.

   

  La parada doble es una fórmula per agilitzar la pujada i baixada de viatgers en aquelles parades amb gran concurrència de línies i passatgers. L'organització de l'espai de la parada doble amb dos punts d'aturada permet la utilització simultània de la parada per dos autobusos que podran recollir i deixar els seus usuaris al mateix temps, abreujant així el temps de l'operació i el temps total del viatge.

   

  El funcionament de la parada doble és molt senzill: a la parada s'hi troben dos pals que indiquen el punt on s'aturen els vehicles, si a la parada no hi ha cap vehicle, l'autobús que arribi primer s'aturarà en el "Punt de parada 1" i, si mentrestant arriba un altre autobús, aquest s'aturarà al "Punt de parada 2". Els usuaris que estiguin a la parada han de dirigir-se al punt on s'aturi l'autobús que volen agafar.

   

  Aquesta serà la tercera parada doble de la xarxa a Badalona, desprès de les que es van instal·lar a la plaça Assemblea de Catalunya i a la Via Augusta.