La Regió Metropolitana Nord administra 290 mil vacunes de la grip

  0
  45

  Aquesta setmana hi ha 8 mil cites disponibles als centres d’atenció primària de la demarcació

  La Regió Sanitària Metropolitana Nord ha administrat des de l’inici de la campanya de la grip 290 mil vacunes, el que representa una cobertura del 40 % de les persones cridades a vacunar-se. Per col·lectius, la cobertura és d’un 71 % en els majors de 80 anys i d’un 51 % en les persones majors de 60 anys.

  Per comarques, al Vallès Occidental s’han administrat 119 mil vacunes; al Barcelonès Nord i Maresme, 107 mil, i al Vallès Oriental, 64 mil.

  Per accelerar el ritme de vacunació, similar a tot Catalunya, el Departament de Salut fa una crida a vacunar-se a totes aquelles persones que poden fer-ho i encara no ho han fet: majors de 60 anys, malalts crònics, professionals sanitaris i embarassades. Molts d’ells ja han rebut un SMS o se’ls ha trucat, però si no és així, poden demanar cita igualment. Als centres d’atenció primària de la Regió Metropolitana Nord hi ha 8 mil cites disponibles per vacunarse de la grip i de la quarta dosi de la COVID-19 aquesta setmana.

  La proximitat de les festes de Nadal, les primeres sense restriccions després de la pandèmia, aconsella incrementar, com més aviat millor, la protecció dels més vulnerables. La incidència de grip continua augmentant a la Metropolitana Nord –és el virus que més circula ara mateix, per sobre del rinovirus, el virus respiratori sincicial i el SARS-CoV-2- i s’espera que el pic epidèmic de la grip arribi per Nadal.

  Quarta dosi contra la COVID-19

  Els majors de 60, malalts crònics, professionals de la salut i embarassades també estan cridats a vacunar-se amb la quarta dosi contra la COVID-19. En aquest cas, a la Regió Sanitària s’han administrat 260 mil dosis. Els més protegits són els majors de 80 anys, amb una cobertura del 76 %. Si comptem totes les persones majors de 60 anys, el percentatge de vacunats amb la quarta dosi és del 52 %.

  La importància d’aquesta quarta dosi (segona dosi de record) és determinant per prevenir complicacions greus i ingressos, especialment entre els més fràgils. A la Metropolitana Nord està augmentant el nombre de persones ingressades amb COVID en una planta hospitalària. Actualment, n’hi ha 994, 94 més que la setmana anterior. El 78 % d’aquests ingressos són de persones majors de 60 anys. Els ingressos a les unitats de cures intensives (UCI) també augmenten: hi ha 38 persones ingressades, 9 més que la setmana anterior.

  Com es pot demanar cita per vacunar-se?

  Es pot demanar cita per vacunar-se contra la grip i amb la quarta dosi de la COVID-19 a través del web de programació de visites, citasalut.gencat.cat o a través de La Meva Salut, a l’apartat “Cita”. També es pot contactar directament, de forma presencial o per telèfon, amb el centre d’atenció primària (CAP) habitual.

  D’altra banda, aquelles persones majors de 12 anys que s’hagin de posar la primera o la segona dosi contra la COVID-19 poden demanar cita a través de la web de citació de la campanya – https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/ – als 2 punts de vacunació actius a la Regió – a l’Hospital de Terrassa i al CAP El Maresme de Mataró -, o també poden anar a l’Hospital Germans Trias de Badalona.

  Finalment, pel que fa als infants de 5 a 11 anys han d’anar al seu CAP de referència, on seran derivats a algun dels 7 punts de vacunació pediàtrics de la Regió: CAP Plana Lledó de Mollet; CAP Sant Miquel de Granollers; CAP Concòrdia de Sabadell; CAP Ripollet; CAP El Maresme de Mataró; Hospital de Terrassa, i Hospital Germans Trias de Badalona.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí