La UPC augmenta el potencial universitari del Barcelonès Nord amb el campus Diagonal-Besòs

  0
  61
  upc.jpg

  17/09/2016 – La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha inaugurat oficialment aquest dimecres el nou Campus Diagonal-Besòs, amb l'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est.

  La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha inaugurat oficialment aquest dimecres el nou Campus Diagonal-Besòs, amb l'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est que impartirà set graus universitaris i programes de postgrau i doctorat. Són tres edificis que han costat al voltant de 97,5 MEUR finançats majoritàriament per la Generalitat, la Diputació i els fons FEDER. El Campus, de 53.000 metres quadrats, acollirà uns 3.500 estudiants i fins a 500 professors i investigadors i neix amb el repte de transformar socialment Sant Adrià i l'Eix Besòs en general, una de les zones més densament poblades i amb més risc d'exclusió social. Per això, el rector Enric Fossas, l'ha definit com a universitat ciutadana.

   

   
  A la inauguració del nou campus, que, segons el president Carles Puigdemont i l'alcaldessa barcelonina Ada Colau, representarà una nova "centralitat" de l'àrea metropolitana, també hi ha assistit l'alcaldessa Dolors Sabater. I és que Badalona també té la mirada posada en la UPC, que completa el triangle del coneixement del Barcelonès Nord amb el campus biomèdic de Can Ruti i el de Torribera de la UB, a Santa Coloma.