La zona del canal del port podrà acollir un màxim de 3.000 pisos de 95m2

  0
  42

  25/07/2012 – El Ple aprovà ahir la nova modificació del Pla metropolità que deixa el sostre edificable en 3.000 habitatges d'una amplitud de 95 metres quadrats; l'Ajuntament ingressarà prop de tres milions d'euros per l'operació.

  El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir la modificació del Pla general metropolità per a l’increment de densitat d’habitatges a la zona del canal que anirà a parar al Port de Badalona, al barri del Gorg. Finalment, l’àrea podrà acollir un màxim de 3.000 habitatges, en comptes dels 3.193 que, en un principi, volia establir el govern local el passat març; tanmateix l’amplitud dels pisos augmentarà i passarà de 90 a 95 metres quadrats. L’Ajuntament, a més, ingressarà prop de tres milions d’euros derivats de les plusvàlues generades per l’augment de densitat, ja que es podran construir 830 pisos més dels que, inicialment, estipulava la llei, i això comportarà un cost per les constructores que es vulguin beneficiar.

   

  A excepció d’ICV-EUiA, que es va abstenir, PP, PSC i CiU van votar a favor de l’aprovació. No obstant, fins i tot en els acords es presumeixen discrepàncies i socialistes i ‘populars’ van engegar un debat sobre el mèrit de l’operació urbanística. Mentre que el líder del PSC, Jordi Serra, destacava que la proposta ha adquirit un caràcter beneficiós per a la ciutat gràcies a les millores introduïdes pel seu grup, l’alcalde Albiol va determinar que el treball conjunt i els consens entre totes quatre forces del plenari han estat les claus per arribar a l’actual situació vers els habitatges del canal del Port.

   

  També ahir es van aprovar les desafectacions del carrer Francesc Macià i Sant Ignasi de Loiola anunciades la passada setmana per PP i CiU. A falta del vistiplau total de la Generalitat, ‘populars’ i convergents van voler felicitar l’Ajuntament per un procés que “venia de lluny” i calia dur a terme en resposta a les reivindicacions veïnals. Tant Falcó com Albiol es mostren interessats en posar a la pràctica desafectacions en altres zones de la ciutat que, creuen, ho necessiten.