L’alcalde Garcia Albiol serà jutjat aquest dimecres a la Ciutat de la Justícia

  0
  55
  albiol.JPG

  18/11/2013 – El batlle badaloní afronta una petició de pena per part de la Fiscalia d'un any de presó, 8.000 euros de multa i la seva inhabilitació especial.

  L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, serà jutjat aquest dimecres, 20 de novembre, a la Ciutat de la Justícia de Bacelona per un delicte de provocació a l’odi i a la discriminació per haver repartit a diversos barris de la ciutat milers de fullets que vinculaven “inseguretat” i “delinqüència” amb la immigració, sobretot amb el col·lectiu de gitanos romanesos, el passat 2010.

   
  SOS Racisme, causa particular, va presentar denúncies que el jutjat va arxivar en dues ocasions. L’Audiència de Barcelona la va reobrir fa prop d’un any en considerar que els fullets en qüestió poden ser “un atac a la dignitat i l’honor” de la comunitat afectada.

   

  El batlle ‘popular’ afronta una petició de pena per part de la Fiscalia d'un any de presó, 8.000 euros de multa i la seva inhabilitació especial pel dret de sufragi passiu durant el temps de condemna. La plataforma ciutadana Àgora Badalona ha convocat una concentració a les 9.30h davant la Ciutata de la Justícia.