Les malalties minoritàries, protagonistes de la 3a Matinal Motera

  0
  3a Matinal Motera.jpg

  27/02/2014 – Aquest diumenge, 2 de març, la plaça Turó d'en Caritg, tornarà a ser l'escenari solidari. Durant tot el matí es realitzarà un recorregut amb motos per Badalona, Montgat i Tiana i a la plaça, botifarrada i actuacions musicals.

  Aquest diumenge, 2 de març, arriba la tercera edició de la Matinal Motera que ja s’ha convertit en tota una tradició solidària a la plaça Turó d’en Caritg. L’Associació de Veïns del Turó d’en Caritg i l’Associació de Comerciants Salut Alta – Pau Piferrer tornen a organitzar una concentració motera que recorrerà, a partir de les 8 del matí, els carrers de Badalona, Montgat i Tiana, enguany en benefici de les malalties minoritàries i en col·laboració de la Fundació Isabel Gemio, dins de la telemarató ‘Todos somos raros-todos somos únicos’, que s’emetrà el mateix diumenge, de 17.30 a 23.30 h, pel canal La 1 de TVE.

   

  A més de la concentració, la plaça Turó d’en Caritg serà l’escenari de diverses actuacions musicals fins a les 18 h, passant per ranxeres, flamenc, boleros, pop i rock, entre altres. Entre tots els artistes, que està previst que actuïn un total de 15, es destaca el badaloní David Ros, Dani Mata, l’ex-bateria de Santos Negros i els grups badalonins Dansatil i Molina Brothers. També, es realitzarà una botifarrada a un preu de 5 euros que anirà destinat a les persones amb malalties minoritàries. Amb els tíquets venuts de la botifarrada es sortejarà un cap de setmana a la costa, una samarreta del FIATC Joventut signada, una armilla per a dona i material per a motocicletes. I durant tot el matí, es comptarà amb la presència del pilot del Mundial de Moto2, Riky Cardús, que apadrinarà l’acte.

   

  Malalties minoritàries

   

  Les malalties minoritàries, conegudes també com rares i incloses les d’origen genètic, són aquelles que tenen una baixa incidència en la població, concretament que afecta a 5 persones de cada 10.000 habitants. No són poques les famílies afectades per elles, ja que només en Espanya existeixen més de 3 milions de persones amb malalties poc freqüents. Així, hi ha prop de 7.000 malalties minoritàries en el món i afecten a un 7% de la població mundial.