“L’exigència és més gran per a mi i també per al club”

  0
  50
  MG2.jpg

   

  16/09/2016 – Aquesta serà una temporada molt especial per al Badalona. Per l'estrena de l'estadi i també pel que oferirà la renovada plantilla escapulada. En només quatre jornades, els nous fitxatges ja han demostrat que poden formar un equip molt difícil de batre. De tot plegat en parlem amb l'entrenador, Manolo González.   

  Aquesta serà una temporada molt especial per al Badalona. Per l'estrena de l'estadi i també pel que oferirà la renovada plantilla escapulada. En només quatre jornades, els nous fitxatges ja han demostrat que poden formar un equip molt difícil de batre. De tot plegat en parlem amb l'entrenador, Manolo González.

  – Això fa molt bona pinta. Per fer aquesta plantilla, haurà calgut una feina llarga i de molta paciència…

  – Déu n'hi do. Ha costat molt i, tot i així, hi ha hagut jugadors que volíem fitxar que no han pogut venir.

   

  – En tot cas, m'imagino que li ha quedat un equip que s'assembla molt al que podia somiar quan va començar a fitxar.

  – Si, hem pogut accedir a jugadors que abans eren impossibles. A més, hem pogut competir amb altres clubs i, fins i tot, treure'ls algun fitxatge. En les dues temporades anteriors, molts dels futbolistes que vam incorporar van venir perquè no podien anar a altres equips.

   

  – A més de paciència i bon ull, també hauran disposat de més diners per fitxar…

  – Òbviament, hem tingut un pressupost més alt. Però als jugadors també els agrada venir al Badalona per l'estadi i perquè saben que aquí cobraran puntualment. Tot plegat suma. Compte, hem disposat de més diners, però tampoc ha estat una cosa exagerada.

   

  – Ha treballat amb José Ramon Preciado i amb el mateix president, Miguel Ángel Sánchez?

  – Així és. Nosaltres, el José Ramon i jo, hem fet les gestions amb els jugadors i el president ha tractat l'assumpte econòmic.

   

  – Se sent més exigit que en les dues temporades anteriors, tenint en compte la plantilla de què disposa? Se li demana alguna cosa més que no baixar?

  – No és una qüestió de salvar la categoria o no, es tracta que el nostre joc sigui millor que el que hem fet fins ara. Ep, el primer de tot és mantenir-se. Hi ha casos, com el del Fuenlabrada, que, tot i tenir molts diners, ha començat molt malament. Però, si tenim més poder adquisitiu, hem de mirar de canviar la imatge de l'equip per millorar-la. L'exigència és més gran per a mi i també per al club.

   

  – Des del club, però, no li han fet veure que aquesta temporada s'ha de ser més ambiciós?

  – No hem marcat cap objectiu. Ni la copa del rei, ni el play off. Volem acabar el més amunt possible.

   

  – Aquest és el seu tercer any a segona B, té 37 anys i una molt bona plantilla. Es pren aquesta temporada com una oportunitat?

  – Cada any he mirat de jugar el millor possible i de quedar el més amunt en la classificació. Hi ha cops que cal ser conscient del que tens i saber veure que no es pot aspirar al màxim. Potser la temporada passada no vam ser molt ambiciosos, però enguany em toca empènyer els jugadors perquè vulguin quedar els primers i fer que el club torni a estar entre els millors de segona B.

   

  – Que el Badalona torni a participar en la copa federació i continuï viu en la copa Catalunya, li serveix més per tenir tot el grup actiu que per a lluitar per tres competicions?

  – La idea és mirar d'arribar el més lluny possible en totes les competicions. Ara, també ens va molt bé per tenir activa una plantilla tan àmplia i tan igualada com la nostra. Ajuda a millorar, a què es coneguin més. El millor entrenament és jugar.

   

  – Dissabte passat, a Sant Adrià, es va enfadar molt, tot i la victòria, pels dos gols que el seu equip va encaixar al final del partit?

  – No pels dos gols, sinó perquè era un partit que havíem de sentenciar molt abans. Vam ser molt superiors i no era per acabar 2-3. Va servir, en tot cas, com a toc d'atenció. M'estimo més que els avisos arribin així, amb una victòria.

   

  – Com és que no va canviar la defensa de tres centrals quan l'Espanyol B es va quedar amb deu jugadors?

  – Perquè l'equip estava funcionant. A més, jugàvem amb tres davanters, perquè Iván Agudo i Víctor entraven per darrere de Serramitja, i al mig del camp teníem quatre jugadors, per les incorporacions dels laterals. La segona part va ser per acabar 0-4.

   

  – Dissabte arriba l'Ebro, el líder…

  – Si, és un equip que fa el joc que fèiem nosaltres. Tenen un camp igual que el nostre i saben sempre el que volen. Vaig veure el partit contra l'Eldense i el van guanyar fent un xut a porta. El pitjor que li pot passar a un equip és que no sigui conscient de les seves limitacions. Els jugadors de l'Ebro ho tenen molt clar i ho fan bé. Són un equip ben treballat.

   

  – El camp, doncs, ens anirà en contra…

  – Sempre ens va en contra. El dia del sorteig de la lliga demanava poder evitar de jugar a Montigalà contra el Prat, l'Ebro i el Cornellà. I ja veu: hem de jugar contra dos d'aquests tres equips. Serà complicat, es tancaran al darrere.