Marxants de Badalona impulsen una associació catalana de venedors ambulants

  0
  IMG_8996.JPG

  31/05/2016 – Es tracta de l’Associació Empresarial de Marxants de Catalunya, que presidirà el badaloní Xavier Oriola, també líder dels marxants badalonins.

  Els marxants de Badalona han impulsat la creació d’una nova patronal de la venda ambulant a nivell català que espera esdevenir una referència de representació dins del sector dels ‘encants’ a tota Catalunya. Es tracta de l’Associació Empresarial de Marxants de Catalunya, que presidirà el badaloní Xavier Oriola, també líder dels marxants badalonins.

   

  “No hi ha cap entitat representativa dels marxants de Catalunya. Sí moltes associacions a nivell local, alguna federació i una confederació adherida a PIMEC, però no una que pugui defensar exclusivament la nostra activitat quotidiana”, explica Oriola. El treball comença ara, quan el nou ens començarà a captar associats, primer a Barcelona. L’estratègia passa per buscar força, progressivament, a Lleida, a Tarragona i finalment a Girona. Els impulsors esperen aplegar uns 2.000 associats, xifra que representaria un 15% del sector a Catalunya.

   

  Entre els principals objectius d’AEMC es troben el de la lluita en la gestió diària dels mercats no sedentaris, pel que fa a lleis, normatives, pagament de taxes o la creació d’un conveni exclusiu del sector. Una altra de les grans batalles a lliurar és la del ‘top manta’, una activitat que, assegura Oriola, perjudica greument l’activitat de la venda ambulant. En aquest sentit, consideren que a Badalona, afortunadament, es un fenomen més controlat, però a municipis com Canovelles, es tracta d’un problema sense límits. “Demanem més efectius”.