Montigalà, possible nova ubicació on el govern construiria el centre de Badalona Capaç

  0
  montigala bdn capaç.jpg

  07/10/2016 – Govern i Fundació es reuneixen aquest divendres per parlar de noves alternatives, una de les quals seria la construcció del centre als terrenys del parc G4 de Montigalà.

  El govern es va comprometre al Ple de setembre a presentar durant aquestes properes setmanes noves alternatives a la Fundació Badalona Capaç per a la consecució del seu centre ocupacional. Tot i que s'havia programat per al passat dimarts, aquest divendres tindrà lloc la primera trobada entre govern i entitat, i l'executiu posarà sobre la taula diferents opcions que, esperen, facin canviar d'opinió la Fundació sobre el seu projecte inicial i evitar així que es materialitzi l'acord amb Mercadona.

   

  Una de les opcions, que ha transcendit aquesta setmana de manera extraoficial, seria la de la construcció del centre ocupacional a uns terrenys del barri de Montigalà. Segons algunes fonts de l'entorn de Badalona Capaç, el govern posarà sobre la taula la possibilitat de construir un edifici de planta única, amb les prestacions que l'entitat té acordades en el seu projecte, a l'entorn de l'Escola Les Ciències, als terrenys del parc G4.

   

  La construcció suposaria una inversió de l'ordre d'uns 5 milions d'euros, que provindrien de les partides que la ciutat rep de l'Àrea Metropolitana de Barcelona aquest mandat. Segons aquestes fonts, un dels punts forts de la proposta seria la del calendari. Fins ara, les alternatives plantejades per l'Ajuntament implicaven un retard de l'obertura del centre, que Badalona Capaç vol engegar el 2018. Aquesta nova idea, però, aconseguiria igualar els terminis. L'hipotètic projecte tindria marge per a créixer i acollir altres serveis per a persones amb discapacitats, com ara pisos tutelats.

   

  El govern municipal s'ha mostrat molt prudent i no ha confirmat ni desmentit aquest extrem, més enllà d'afirmar que se sospesen diferents opcions a diferents solars de la ciutat, sense concretar ubicacions.

   

  El regidor d'Urbanisme, Oriol Lladó, ha explicat a Ràdio Ciutat de Badalona que el cost de les obres d'un edifici en un solar buit, sense concretar l'espai ni confirmar que es tracti de Montigalà, costaria més o menys uns 5 milions. Espera que aquest divendres es puguin començar a definir les primeres línies per a una alternativa. Tot i que, té clar, les converses no s'acabaran aquí.

   

  Des de Badalona Capaç asseguren que el govern no ha presentat res de manera formal i que no poden aportar cap informació sobre la suposada proposta. Dilluns, els membres i pares de l'entitat es reuniran per valorar les propostes que es plantegin aquest divendres.