S’ensorra el sostre d’un àtic d’un edifici de Lloreda

  0
  30
  Edifici sostre enfonsat 1.JPG

  05/07/2012 – Entre les 3 i les 4h de la matinada,15 veïns i veïnes han hagut de ser evacuades, igual que altres 16 del bloc contigu, que ja han pogut retornar a les seves cases.

  Aquesta matinada, entre les 3 i les 4h, s’ha esfondrat el sostre d’un habitatge al carrer Sant Hilari Sacalm, número 23, al barri de Lloreda, i 16 persones han hagut de ser evacuades. Els serveis d’emergència han desallotjat també altres 15 ciutadans i ciutadanes de l’edifici del costat per precaució, tot i que a hores d’ara ja han pogut retornar a les seves cases, després que l’arquitecte municipal comprovés l’estat òptim dels seus pisos.

  L’alcalde ha visitat a les 11h les famílies residents al bloc afectat, a qui l’Àrea de Serveis Socials i Salut ja està intentant reallotjar en pensions de la ciutat. Tot i que encara s'ha d'investigar a fons, sembla ser que la causa de l'accident ha estat una combinació entre la manca de reformes i l'eliminació d'envans interiors. Els tècnics municipals han constatat que les bigues de formigó del sostre es trobaven en força mal estat, han apuntalat part de l'edifici i han començat a retirar runa.  Un arquitecte de la propietat haurà de certificar, un cop fetes aquestes accions, si la part de l'edifici més afectada per l'esfondrament pot tornar a ser habitada.