SIP-FEPOL es posiciona en contra de posar vigilància privada als edificis municipals

  0
  61
  El sindicat majoritari de la Guàrdia Urbana de Badalona, SIP-FEPOL, no està d’acord amb la mesura que ha impulsat l’Ajuntament de Badalona de privatitzar la vigilància dels edificis municipals. Segons explica el sindicat en un comunicat, s’eliminen diversos llocs de treball de segona activitat destinada als guàrdies més veterans.
  https://www.diaridebadalona.com/noticia/badalona-substitueix-els-agents-de-la-guardia-urbana-dels-edificis-municipals-per-vigilancia-privada/
  COMUNICAT DE SIP-FEPOL:

  Des de la nostra secció sindical rebutgem la implantació de seguretat privada en la realització de funcions com la vigilància d’edificis municipals per tres motius:

  1. L’excusa de la falta personal en la plantilla de Guàrdia Urbana és una problemàtica que han generat els diferents governs de la ciutat i no els agents.
  Hem passat de 300 efectius al 2011 a només 235 efectius l’any 2022

  2, La llei 16/91 de les policies locals defineix molt bé les competències de la policia local i entre elles està la vigilància dels edificis municipals.
  Artículo 11.  Corresponden a las Policías locales, en su ámbito de actuación, las siguientes funciones: a) Proteger a las autoridades de las Corporaciones Locales y vigilar y custodiar los edificios, instalaciones y dependencias de dichas Corporaciones.

  3. El Reglament de Segona Activitat de la Guàrdia Urbana indica clarament que aquests llocs són per al personal del nostre col·lectiu que el sol·liciti a causa de la seva edat, estat de salut o altres motius.

  També tenim constància que els treballadors municipals que fan el seu treball en el viver i altres oficines municipals prefereixen la presència de guàrdies urbans i no personal de seguretat privada per al control dels accessos i  per evitar possibles agressions als treballadors municipals. Només cal parlar amb ells.

  D’altra banda, entenem encara que no compartim, la decisió de l’actual govern de reorganitzar els actuals i escassos efectius per a garantir els serveis mínims a la ciutadania i suplir agents per vigilància privada després que, uns delegats de cert sindicat, cridessin a realitzar baixes massives dins de Guàrdia Urbana ja fa gairebé un any i que encara avui dia arrosseguem aquestes conseqüències.Requerim a l’actual govern que quan hi hagin suficients efectius reconsideri la situació. Des d’aquest sindicat estem oberts a buscar altres alternatives i propostes en el futur sense perdre els drets ja adquirids.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí