‘The Mass of Men’, millor pel·lícula de la 39a edició de Filmets

  0
  114
  filmets2013.jpg

  18/11/2013 – Dissabte al vespre es va celebrar la gala Nit de les Venus al Teatre Zorrilla, que donava per finalitzada la projecció dels 289 curtmetratges i les 27 sessions de tot el Filmets Badalona Film Festival. Una gala que va ser conduïda un any més pels periodistes Espertac Peran i Bàrbara Sedó.

  Dissabte al vespre es va celebrar la gala Nit de les Venus al Teatre Zorrilla, que donava per finalitzada la projecció dels 289 curtmetratges i les 27 sessions de tot el Filmets Badalona Film Festival. Una gala que va ser conduïda un any més pels periodistes Espertac Peran i Bàrbara Sedó.

   

  En una nit màgica, plena d’emocions i sorpreses, el premi a la millor pel·lícula d’aquesta edició, format per la Venus de Badalona i 2.000 euros, va ser per a ‘The Mass of Men’. Amb la presència de més de 400 persones, els actors principals, Jane McDowell i Peter Faulkner, van pujar a l’escenari a recollir el premi.

   

  ‘The Mass of Men’ és un curt de ficció creat pel britànic Gabriel Gauchet durant l’any passat. Un dels personatges, Richard, un aturat de 55 anys, arriba tres minuts tard a una entrevista de feina. Una consultora, sufocada pels límits del sistema en què treballa, no té cap altre remei que castigar-lo pel seu retard. Finalment en Richard pren mesures desesperades.

   

  Entre altres premis format per una Venus i 750 euros; a la millor pel·lícula de ficció va ser per a ‘Sequence’ de Carles Torrens, Catalunya i Estats Units. Al millor documental va ser per a ‘A Story for the Modlins’ de Sergio Oksman, Espanya. A la millor animació, ‘Linear’ d’Amir Admoni, Brasil. Al millor videoclip, ‘Espanya carinyo, lo nostre no funciona’ de Jofre Borràs, Catalunya. Al curt amb els millors valors humans, ‘Boulevard Movie’ de Lucía Sánchez, França. A la millor producció catalana, ‘Wings’ de José Villalobos. A la millor producció espanyola, ‘Luisa no está en casa’ de Celia Rico. A la millor producció europea, ‘Premature’ de Gunhild Enger, Noruega. Al millor curt de Badalona, Morales de Roger Villaroya. I amb els millors drets humans, ‘La boda’ de Marina Seresesky, Espanya.

   

  El jurat, que enguany ha estat format per Judit Colell, Oriol Salau-Patau, Yoonsun Yoonie Choi, Marina Gatell i Pedro Neves, també van fer entrega del seu premi, dotat amb una Venus i 1.000 euros, a ‘37º 4S del francès Adriano Valerio.

   

  Finalment el premi al curtmetratge escollit pel públic, dotat amb una Venus i 750 euros, ‘Good Night’ del britànic Muriel d’Ansembourg.