Baspenya no desmenteix que Riera pugui ser president

  0
  logo penya.JPG

  06/07/2012

  Baspenya ha manifestat la seva alegria per sortir del concurs de creditors, ha reafirmat la responsabilitat que té aquesta junta gestora a l'hora de garantir la viablitat de Penya i no ha renunciat a presentar una candidatura quan sigui el moment.

  Dimarts Catalunya Ràdio avançava que Marcel Riera, president de Baspenya, seria el nou President de la Penya. Avui el grup que representa el paquet més gran d'accions ha volgut contemporitzar la situació que viu el club.

   

  En un decàleg públic, Baspenya es congratula "que la junta de creditors del Joventut SAD hagi votat favorablement al conveni", reafirma que "un cop aixecat el concurs, l'actual Consell d'Administració i el seu President han de continuar al capdavant de la SAD en fi de d'assegurar-ne la viabilitat de cara al futur" i no nega la possibilitat de que Riera acabi sent president de la Penya: "Si arribés el moment, i al final del procés esmentat, Baspenya, d'acord amb el seu pes accionarial, proposaria, si ho creiés convenient, a la Junta General d'accionistes una candidatura que considerés adequada per a dirigir la SAD".
   

  A continuació podeu llegir el comunicat sencer.

   

  Atesa la delicada situació del Club Joventut Badalona SAD, de les notícies i rumors que han circulat i del paper que, com a principal accionista, hi té Baspenya, el seu Consell d’Administració ha cregut adequat fer aquest comunicat adreçat principalment als accionistes del Joventut SAD i als socis de la Penya però també a l’opinió pública en general:

   

  1. 1. Baspenya ha seguit amb atenció i preocupació el procediment concursal a què el Joventut SAD  es va veure abocat i que ha durat un any i mig.

   

  1. 2. Ens congratulem que la junta de creditors del Joventut SAD hagi votat favorablement el conveni.

   

  1. 3. Confiem que d’aquí uns dies el jutge sentenciï l’aprovació del conveni i aixequi el procediment concursal, amb la qual cosa es tornarà a la normalitat institucional i al funcionament ordinari del Club.
  2.  
  3.  
  4. 4. Donem suport a les gestions que el President de la SAD està fent per tornar el Club a la normalitat, per tancar el pressupost de la temporada 2011-2012 sense pèrdues i per preparar el pressupost de la temporada vinent amb equilibri pressupostari i fent front als compromisos que es derivaran del compliment de la sentència abans esmentada.
  1.  
  2.  
  3. 5. Demanem a les administracions públiques que facin tot el possible per agilitzar els tràmits que permetrien la viabilitat actual i futura del Joventut, amb les garanties i els ingressos que això suposaria per a la Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet i per al bàsquet base de la ciutat i per al Club.
  4.  
  5.  
  6. 6. Manifestem que, un cop aixecat el concurs, l’actual Consell d’Administració i el seu President han de continuar al capdavant de la SAD , a fi d’assegurar-ne la viabilitat de cara al futur. Durant aquest període, i en diàleg amb Baspenya, s’han de posar en pràctica les mesures que assegurin l’estabilitat econòmica i institucional de la SAD a partir de l’aixecament del procés concursal i les obligacions que se’n deriven des d’ara mateix.
  7.  
  8.  
  9. 7. Volem deixar clar, per tant, que Baspenya no ha proposat cap dels seus membres perquè es faci càrrec de la Presidència de la SAD, en el cas que l’actual president deixés el càrrec, cosa que, tal com hem dit en el punt anterior, no creiem adequada en aquest moment.
  10.  
  11.  
  12. 8. Desmentim, per tant, les notícies o rumors que ha aparegut en alguns mitjans sobre persones que podrien ocupar la presidència de la SAD i que formen part de Baspenya.
  13.  
  14.  
  15. 9. Un cop el jutjat emeti sentència, Baspenya convocarà Junta general d’accionistes per debatre la situació.
  16.  
  17.  
  18. 10. Si arribés el moment, i al final del procés esmentat, Baspenya, d’acord amb el seu pes accionarial, proposaria, si ho creiés convenient, a la Junta General d’accionistes una candidatura que considerés adequada per a dirigir la SAD i que hauria de tenir amb compte, entre d’altres coses:

   

  • – el necessari rigor en la gestió dels recursos.
  • – la implicació de la Penya en la vida ciutadana.
  • – la conservació i la projecció dels trets que sempre han identificat la idiosincràsia de la Penya i el seu projecte esportiu.
  • – l’observança estricta de l’objecte social de la SAD.
  • – un discurs renovador sobre les actuals estructures de la competició.
  • – la transparència i l’impuls dels accionistes –col·lectius i individuals– en la gestió de la SAD i, per tant, del Club.

   

  El Consell d’Administració de Baspenya.

  Badalona, 6 de juliol de 2012