CiU i ICV-EUiA demanen un ple extraordinari per ratificar el suport del Consistori al 9N

  0
  12
  Foto presentació Ple Extraodinari 9N.JPG

  22/09/2014 – Els quatre regidors de Convergència i Unió i els tres d’Iniciativa per Catalunya- Esquerra Unida i Alternativa presenten aquest dilluns una sol·licitud de celebració de ple extraordinari a l’Ajuntament de Badalona per tal que el consistori es pronunciï a favor de la consulta del 9 de novembre.

  Els quatre regidors de Convergència i Unió i els tres d’Iniciativa per Catalunya- Esquerra Unida i Alternativa presenten aquest dilluns una sol·licitud de celebració de ple extraordinari a l’Ajuntament de Badalona per tal que el consistori es pronunciï a favor de la consulta del 9 de novembre, que s’ha de celebrar a l’empara de la Llei de consultes que el Parlament aprovà la passada setmana.

   

  Suport d'ERC i CUP

  La iniciativa dels dos grups municipals compta, a més, amb el suport d'ERC i la CUP, que, tot i no tenir representació dins l'Ajuntament, sí que en tenen al Parlament.

   

  La petició té com a únic punt de l’ordre del dia el “debat i votació sobre l’adhesió de l’Ajuntament de Badalona als acords del document Suport del món local a la convocatòria de consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre de 2014”. Aquest manifest, impulsat per l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència, proposa que el Ple adopti diversos acords. D’una banda, que l’Ajuntament de Badalona mostri “el suport a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre de 2014, per decidir lliurement el futur de Catalunya dins l’exercici dels nostres drets democràtics i prendre el compromís de l’Ajuntament de Badalona amb la realització de la mateixa, facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer-la possible, fent una crida a la participació”. Així mateix, la proposta d’acord planteja “donar ple suport al president i al govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als partits polítics que donen suport a la convocatòria i a la materialització de la consulta del 9 de novembre dins el marc legal que és la Llei de consultes populars no referendàries i participació ciutadana, aprovada pel Parlament de Catalunya, ja que respon a la voluntat majoritària del poble català i dels seus representants”.

   

  El Ple extraordinari sol·licitat pels regidors de CiU i ICV-EUiA s’hauria de celebrar, d’acord amb la normativa vigent, abans dels 15 dies hàbils posteriors a la presentació de la sol·licitud, i per tant es farà aquest mes de setembre o durant la primera setmana d’octubre.