El Museu recorda la vida i obra del fotògraf badaloní Manel Giró

  0
  66
  Marcel Giró - imatge.jpg

  16/04/2014 – El passat dijous es va inaugurar al Museu de Badalona l’exposició Marcel Giró, fotògraf. Transformar les coses corrents en extraordinàries, una mostra que recull una selecció de fotografies de l’artista, nascut a Badalona l’any 1913.

  El passat dijous es va inaugurar al Museu de Badalona l’exposició Marcel Giró, fotògraf. Transformar les coses corrents en extraordinàries, una mostra, comissariada per Toni Ricart Giró, que recull una selecció de fotografies de l’artista, nascut a Badalona l’any 1913.

   

  Exiliat a Brasil, va desenvolupar una gran carrera com a fotògraf reconegut internacionalment. Membre destacat de l’anomenada Escuela Paulista, moviment pioner de la fotografia moderna al Brasil, va ser un dels iniciadors de la fotografia publicitària en aquest país, on va arribar ser un dels grans fotògrafs. Després de perdre la seva esposa l’any 1978 deixà la fotografia i tornà a Catalunya, on va morir el juliol de 2011, als 98 anys.

   

  L’exposició, que va acompanyada d’un catàleg amb la reproducció dels textos i les fotografies, totes elles fetes en blanc i negre durant els anys cinquanta i seixanta, s’estructura en diversos apartats: figuració/abstracció, amb fotografies en què determinats elements de la realitat es transformen pràcticament en formes abstractes; arquitectura, on les imatges posen de relleu la geometria, sovint lliure i sinuosa, pròpia de l’arquitecte brasiler Oscar Niemeyer; llocs i gent, amb les persones d’un país en permanent transformació, on els entorns urbans contrasten amb els naturals, i el món del treball amb els moments d’oci, i retrats, imatges de persones, generalment fora de qualsevol entorn definit, on predominen el gest i l’expressió.

   

  També hi ha un espai dedicat a la biografia de Marcel Giró on es pot veure la seva càmera, alguns dels guardons que va obtenir i la possibilitat de conèixer els seus primers anys a Badalona, quan era un jove de l’Agrupació Excursionista, aficionat al muntanyisme i a la fotografia.

   

  La mostra es podrà veure al Museu de Badalona fins diumenge 18 de maig, de dimarts a dissabte, de 17 a 20 hores, i diumenge, de 10 a 14 hores.