Fregant la gesta contra l’adversari més poderós (63-64)

  0
  30
  132653_81_132376_81.jpg

  06/05/2016 – El júnior del FIATC Joventut remunta un desavantatge de 14 punts i gaudeix d’un tir final per derrotar el Reial Madrid.

   

  Feina impecable; coratge a destacar. Un FIATC Joventut amb quatre jugadors cadets es quedaria a les portes d’accedir a la final del campionat d’Espanya de Guadalajara. El conjunt de Dani Miret creuria en les seves opcions fins al final, sent capaç de causar-li molts problemes al Madrid respectant l’ADN verd-i-negre: defensa i velocitat ofensiva.

   

  De fet, la Penya disposaria d’una última jugada per tal de guanyar el partit, però l’intent efectuat per Arnau Parrado se sortiria de dins. El ‘10’ del FIATC Joventut, acompanyat per Manel Signes, Pedro Nunes i Joel Parra, lideraria la delegació de cadets del conjunt badaloní.

   

  Durant els dos primers quarts disputats  Guadalajara, el matx contra el Madrid es mantindria igualat i sense avantatges clars (25-28). Els blancs, però, podrien marxar al descans per davant, assolint una perillosa renda de 14 punts al llarg del tercer període (36-50).

   

  En el moment més delicat, la Penya reaccionaria de la millor forma possible. La defensa dels jugadors de Dani Miret duria el Madrid fins al col·lapse, mentre que en atac Parrado i Dimitrijevic començarien a cosir els blancs a triples. D’aquesta manera, gràcies a un parcial de 16 a 2, el FIATC Joventut recuperaria totes les seves opcions d’accedir a la final (52-52).

   

  A 2:44’ per la conclusió, Parrado ampliaria encara més els dubtes del favorit amb una acció a cistella passada que li donaria la iniciativa als verd-i-negres (61-60). Finalment, però, el Madrid podria trencar el domini badaloní i arribar a l’última jugada del matx amb un punt de marge (63-64).

   

  Radoncic escombraria la bomba final de Parrado (el millor del FIATC amb 14 punts i 17 de valoració), desactivant l’enorme escalada protagonitzada per una Penya que haurà de lluitar amb el Gran Canaria pel tercer i quart lloc.