Incertesa i prudència entre els sindicats de la plantilla municipal per l’1 d’octubre

  0
  20170529_112103.jpg

  14/09/2017 – Recursos Humans explica que estan a l'espera dels “detalls” de la Generalitat i que qui vulgués treballar l'1-O, si fos necessari, ho faria de manera “voluntària”.

  “Aquest govern local defensarà en tots els espais els drets dels treballadors públics i la seva protecció legal”, expressa amb voluntat tranquil·litzadora el tinent d'alcalde Jose Téllez en un comunicat intern rebut aquest dies per part de la plantilla municipal. Després de l'anunci de convocatòria del referèndum i dels successius esdeveniments a nivell judicial i polític, els dubtes sobre l'1 d'octubre i el nivell d'implicació del funcionariat són molts.

   

  La secció d'UGT ha demanat aquests dies a l'alcaldessa una reunió per tal d'esclarir dubtes al voltant de l'assenyalada data. El sindicat assegura que l'aprovació de les lleis i les posteriors suspensions i querelles “han generat preocupació a la plantilla de l'Ajuntament”, i que estan a l'espera “d'informes jurídics, instruccions i disposicions”, però que encara no han arribat. En aquest sentit, volen demanar quines “mesures pensa posar en marxa aquest Consistori per abordar la seguretat jurídica i les possibles conseqüències dels empleats municipals davant el referèndum l'1 d’octubre”.

   

  Comissions Obreres, per la seva part, apunta que ja s'ha reunit amb el govern per tractar aquesta qüestió, però que fins que no arribin els detalls de l'organització per part de la Generalitat “no se sap res”. En qualsevol cas, afirmen haver demanar a l'executiu, per sobre de tot, “garantir la seguretat dels treballadors” i evitar pressions als treballadors, sigui quina sigui la seva decisió. Els representants sindicals admeten que és una situació complexa i que estaran “vigilants”, a l'espera de properes reunions.

   

  Al correu del tinent d'alcalde de Guanyem, s'esclareix que estan “a l'espera dels detalls organitzatius per part de la Generalitat” i que, de moment, no es poden avançar més concrecions. “En cas que el Govern consideri necessària la presència de treballadors públics de l'Ajuntament per a la celebració de la jornada electoral de l'1 d'octubre, aquesta serà de manera voluntària i corresponentment retribuida”, avança Téllez.

   

  La Fiscalia demana la implicació de la policia local contra l'1-O

   

  També les fiscalies provincials han emés comunicats en els quals s'instrueix a les policies locals de tots els municipis de Catalunya perquè exerceixin de policia judicial i impedeixin que es faci el referèndum. Es tracta de la mateixa ordre que han rebut aquests dies Mossos, Guàrdia Civil i Policia Nacional.

   

  El Sindicat de Funcionaris de Policia, un dels dos majoritaris dins el cos de Guàrdia Urbana, aconsella “complir estrictament la llei i el que dicti el Tribunal Constitucional” i avisa que denunciará “qualsevol pagament d'hores fora de la llei”. També indiquen que han transmés als serveis jurídics l'escrit del regidor Téllez.

   

  La Plataforma Sindical Unitària, l'altre sindicat majoritari de la Guàrdia Urbana, es mostra prudent a l'espera de tenir més detalls sobre la jornada clau. Com el SFP, demanaran assessorament al servei jurídic del sindicat per saber com actuar i quines indicacions aportar, si s'escau, als treballadors.

   

  De moment, cap dels dos sindicats ha rebut notificacions per part de l'Ajuntament sobre la crida.