La Generalitat podria sancionar econòmicament Badalona pel Summer Festival

  0
  summer.JPG

  22/06/2013 – Territori ha obert acta per investigar si l'Ajuntament va incomplir normatives en llençar els fanalets el passat dissabte; el més probable, diuen, és que el procés desemboqui en un expedient sancionador.

  Dissabte, El Periódico informava que el Departament de Territori i Sostenibilitat havia prohibit alguns dels actes centrals del mediàtic Badalona Summer Festival del passat cap de setmana, com el llançament de fanalets, els focs artificials i el concert. Els coets i la música per la senzilla raó que aquesta classe d’esdeveniments només són permesos a peu de platja per les festes majors de les localitats, i el llançament dels 1.000-1.500 fanalets de llum per la falta de control sobre on poden caure i acabar, de forma que la neteja és poc viable.

   

  La informació va posar en alerta la ciutat. L’oposició es van endur les mans al cap, després d’una setmana criticant el festival per “poc oportú”, i va demanar el compliment estricte de les ordres de la Generalitat i la suspensió de la celebració. L’Ajuntament va assegurar dissabte que no li constava cap prohibició de la Generalitat i que la programació es desenvoluparia segons el que estava previst. La tarda de dijous, el govern municipal explicava que continuava sense rebre cap notificació oficial, però que sí esperava el contacte en els propers dies, en referència a aquests dos o tres actes que, presuposadament, no es podien dur a terme per falta de permisos.

   

  Alguns veïns de la ciutat van avisar les autoritats després del llençament de fanalets, que els hi van causar alguns problemes als balcons i terrasses, i van titllar la idea d’imprudència. Ahir, el Departament de Territori confirmava que ha obert acta i ha començat a investigar el polèmic llençament de ‘llums voladores’ per veure si realment es van desobeir ordres de l’executiu autonòmic i, molt probablement, obrir un expedient que comportaria una sanció econòmica encara desconeguda. Els tràmits, segons explicaven des de Territori, es poden allargar setmanes perquè s’han d’assolir moltes evidències jurídiques.