L’abús de l’alcohol, un risc que afecta a tothom durant les festes nadalenques

  0
  95

  Els carrers s’iluminen, el Nadal ja ha arribat a la ciutat i amb ell arriben els dinars i sopars familiars. L’ONG per a les addiccions Projecte Home alerta del risc d’abusar del consum de begudes alcohòliques, un risc que incrementa especialment durant les festes nadalenques.

  L’alcohol és la droga més consumida, acceptada i tolerada en la nostra societat, i les festes de Nadal són un moment crític tant per a les persones que en fan un ús responsable, perquè poden passar a fer-ne un consum abusiu, com per les persones que ja en fan habitualment un consum de risc, que poden desenvolupar un consum problemàtic.

  Un període crític per a les persones amb addiccions

  L’última enquesta de consum de drogues del Ministeri de Sanitat, indica que el 77,2% de la població espanyola ha consumit alcohol en l’últim any, un 63,0% en els últims 30 dies i un 8,8% ha fet un consum diari. L’enquesta també assenyala que el consum d’alcohol comença al voltant dels 16 anys, i que el principal motiu de beure’n és perquè “és divertit”.

  Si per a les persones que fan habitualment un consum responsable de l’alcohol, les festes poden ser un període de risc, per a les persones que pateixen alcoholisme, aquestes setmanes són un període crític per a possibles recaigudes en el consum, degut a les múltiples situacions en les que l’alcohol és present durant aquestes dates: les celebracions familiars, les trobades amb companys de feina o bé l’increment de la publicitat de les marques de begudes alcohòliques.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí