L’UBSA es queda a la Copa Catalunya (85 a 67)

37
    64.JPG

02/06/2014
    Els adrianencs van superar al Sant Pere i es mantenen després d'un any en el que han patit molt

L'UBSA va ser capaç de guanyar el 3r i definitiu partit d eliminatòria de Play Out contra el Sant Pere i manté d'aquesta manera la categoria a la Copa Catalunya.

Els de César Sanmartín van anar sempre per davant en el marcador i van trencar el partit al 3r quart amb 5 triples seguits que van disparar la diferència fins els 20.

Amb el xiulet final, l'alegria es va desfermar a la pista davant d'un públic entregat i al vestidor, on ningú es va escapar de la tradicional dutxa de celebració.

Ja des de l'inici, l'UBSA va voler marcar el ritme del partit deixant clar que per guanyar a Sant Adrià caldria fer moltes coses.
    César Sanmartín va apostar per un 5 atípicament baix perquè l'agressivitat local imperés en els primers minuts, i així va ser.

Amb Sergi Gil i Axel Pérez per fora, i Espiga i Adri Muñoz per dins, la defensa d'anticipacions va permetre robar pilotes i córrer el contraatac. El 12 a 0 de sortida reflectia merescudament el que s'estava veient a la pista.

La primera cistella del Sant Pere de la mà de Vintró, l'estrella dels del Vallès, va arribar passats 4 minuts de joc. A partir d'aquell moment, els visitants ho van provar amb una zona, i entre aquest plantejament tàctic, una tècnica xiulada a Marcos Morales tot just entrar, i el seguit d'aturades per protestes i tirs lliures, els de Terrassa van enganxar-se al matx per tancar el primer quart (24 a 23) amb 4 triples seguits.

Al 2n període, de la mà de Rubén i Adri Muñoz, els adrianencs van tornar a reobrir el forat (29 a 23). Tot i això, cada cop que el partit s'aturava beneficiava al Sant Pere, que era el que menys li molestava que el ritme es trenqués.

Gràcies a l'encert de Costa, els de negre seguien dins del partit, i tot i que l'UBSA va tenir opcions per marxar de 10, Corrales no les va saber materialitzar i el Sant Pere es va acostar encara més. 4 punts seguits de Bartu mantenien l'UBSA per davant abans de passar pels vestidors (42 a 37).

A la represa el joc va començar molt travat. En 2 minuts i mig, el marcador era de 4 a 3. Costa, que va estar molt fi des de l'exterior, liderava el conjunt visitant (47 a 42), però llavors l'UBSA va viure un dels moments de rauxa i encert que ha protagonitzat aquesta 2a volta.

Axel Pérez va anotar el primer de 5 triples seguits -un altre d'ell, 2 de Bartu i un de Ruben– que van acabar de dinamitar el matx. Del 47 a 42 al minut 24 es va passar al 65 a 45 al minut 28.
    El Sant Pere va aturar la sagnia de la mà de Vintró (65 a 52), però 3 tirs lliures de Muñoz a l'última jugada del quart tornaven a refredar la remuntada (68 a 52 min30).

A l'últim quart els egarencs va mirar de carregar dur el joc interior, i va ser capaç d'etzibar un 0 a 9 que mantenia una mínima esperança (73 a 62). L'UBSA però, és va mantenir ferm, va tirar d'ofici per anar al tir lliure i va anar domant el partit fins el xiulet final.