Tusgsal acusa l’expresident Casquete de filtrar informació confidencial a una altra empresa

  0
  33
  casquete_1.jpg

  25/09/2014 – La companyia de transports badalonina sospita que el seu antic president s'ha aliat amb Alsa per guanyar la licitació del servei de Nit-Bus de l'Àrea Metropolitana.

  El comitè de treballadors de la societat Tusgsal va emetre ahir un comunicat carregant contra el seu exdirector general, Fermín Casquete, per una presumpta filtració de dades de l’empresa badalonina en el marc del nou concurs de licitació del servei Nit-Bus de l’Área Metropolitana de Barcelona. El grup ALSA, a través d’una UTE entre Nex Continental Holdings S.L.U. i West Midlans Travel Limited, apostarà per fer-se amb la concessió dels autobusos nocturns, una decisió completament lògica i contra la que Tusgsal no té “cap retret”. El que sorprèn la companyia badalonina, però, és que ALSA s’hagi “aliat” amb Casquete, a qui li va ser extingit “el seu contracte per decisió dels socis el passat 2012” després que el col·lectiu de treballadors descobrís que el seu expresident havia planificat, “al seu favor”, “un pla de pensions per valor de 4,5 milions d’euros sense coneixement ni aprovació de la Junta d’Accionistes”.

   

  Al comunicat, Tusgsal recorda que aquell fet va tenir una gran repercussió, va ser considerat “d’extrema gravetat” i va provocar la sortida de l’antic mandatari. Ara, dos anys després, el grup badaloní considera que “s’estan trencant les regles del joc net” en el moment en que “es fa ús de tota la informació confidencial” de Tusgsal, de la qual Casquete “es va apropiar en un nou acte de deslleialtat cap als treballadors”, i, “sense cap escrúpul”, “la posa a disposició d’una multinacional”. “Això demostra la moral d’aquesta persona, després d’haver estat un abanderat de l’economia social i defensor de la lluita obrera”, etziba el comunicat.

   

  En conseqüència, l’empresa de transports va remetre a principis de setembre un escrit al conseller delegat d’ALSA per tal d’expressar la seva preocupació i amb l’objectiu que “confirmés o desmentís l’aliança amb Casquete i la consultoria dels seus dos fills, també desvinculats de Tusgsal per fets similars”. A dia d’avui, el grup badaloní no ha rebut cap contestació i això, diuen, “ratifica la realitat” de les seves sospites, que també asseguren haver rebut per part d’altres fonts. En cas de ser així, Tusgsal argumenta que es “vulnera tota norma de comportament ètic i professional" i posa de manifest "l’afany de venjança d’algú que va pensar que Tusgsal era el seu ‘cortijo’ i que mai va imaginar sortir de l’empresa repudiat pels treballadors”. “Manifestem el rebuig més contundent contra aquesta forma de procedir. El Comitè no tolerarà ni un sol atac més del Sr. Fermín Casquete contra els treballadors”.

   

  El propi Casquete ja hauria desmentit, en declaracions d’ahir a la tarda, la seva vinculació amb l’empresa ALSA. L’exmandatari creu que les acusacions són producte de la por de Tusgsal a perdre la concessió del Nit-Bus i avisa de possibles accions judicials si les acusacions continue.

   

  A continuació poden llegir la missiva de Tusgsal al conseller delegat d'ALSA: