Un promoció immobiliària a Ca l’Arnús posa en alerta govern i veïnat

  0
  53
  sant bru .jpg

  07/09/2017 – Un web ofereix habitatge a un futur projecte ubicat a l'accés del parc des de Sant Bru.

  Després de la sorpresa de l'oferta del monestir de Sant Jeroni com a propietat en venda, Badalona afronta aquests dies un segon anunci inesperat que implica un altre patrimoni de la ciudad: el parc de Ca l'Arnús. La pàgina web de la immobiliària Metropolitan House ofereix a dia d'avui la possibilitat de consultar informació sobre el projecte 'Residencial Sant Bru Parc'.

   

  Segons les imatges virtuals que es poden veure a la pàgina, es tracta d'una iniciativa que aixecaria pisos a la façana d'accés al parc des del carrer Sant Bru. La projecció virtual mostra, inclús, que els edificis s'endinsarien uns metres a l'interior del recinte, i que l'actual pòrtic d'entrada desapareixeria.

   

  De moment no hi ha abundant informació sobre tot plegat, si bé és cert que el teixit associatiu veïnal de l'entorn n'està assabentat des de fa setmanes, segons algunes fonts, i des de llavors es tracta el tema amb tècnics municipals i des de la regidoria de districte. Alguns representants veïnals consultats no han volgut fer declaracions, a l'espera d'una reunió que té lloc aquest dijous a la tarda a la Federació d'Associacions de Veïns, i de la qual podria sortir un posicionament clar. En qualsevol cas, la notícia no es veu amb bons ulls des de les entitats.

   

  L'alcaldessa Dolors Sabater ha confirmat aquest treball des d'Urbanisme i el districte primer amb les associacions i veïns, així com l'interés d'un privat d'explotar comercialment uns terrenys que no són públics.

   

  Això sí, ha volgut llançar un missatge tranquil·litzador, ja que assegura que l'Ajuntament hi està a sobre i explorarà totes les vies per aturar el projecte, o minimitzar el seu impacte, almenys. Tanmateix, considera que l'empresa s'ha llançat “a la piscina”, perquè anuncia un projecte en comercialització sense que l'Ajuntament hagi atorgat els permisos i llicències necessaris.