Badalona estrenarà un sistema informàtic per agilitzar la recollida de dades a les eleccions

  0
  IMG_1167.JPG

  08/05/2015 – El ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, va presentar ahir a Badalona la Mesa Administrada Electrònicament (MAE) que funcionarà per primer cop a Badalona duran les Eleccions Locals 2015. 

  El ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha presidit avui a Badalona l’acte de presentació de la Mesa Administrada Electrònicament (MAE) que funcionarà per primer cop a Badalona amb motiu de la celebració de les Eleccions Locals 2015 del diumenge 24 de maig. El ministre de l’Interior ha estat acompanyat pel subsecretari del Ministeri de l’Interior, Luis Aguilera; per la delegada del Govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna; i per l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol.

   

  El ministre de l’Interior ha destacat que la Mesa Administrada Electrònicament (MAE) no és un sistema de vot electrònic, sinó un mètode per agilitzar la gestió del procés electoral per millorar-lo sense menyscabar la seva integritat. Amb aquesta eina s’aconsegueix immediatesa en la remissió de les dades de participació i resultats al Centre de Recollida d’Informació (CRI) del Ministeri de l’Interior en finalitzar la jornada electoral i s’eviten errades humanes en la transcripció i remissió de les dades.

   

  L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha mostrat la seva satisfacció perquè s’hagi confiat en Badalona per fer aquesta prova i ha destacat que aquest sistema possibilitarà una major celeritat en el recompte i en la gestió durant tota la jornada del tràmit administratiu que correspon a un procés electoral.

   

  La Mesa Administrada Electrònicament (MAE) consisteix en posar a disposició dels membres de la Mesa electoral unes senzilles eines informàtiques com són un PC portàtil amb mòdem GPRS i lector de DNI electrònic, una impressora i una aplicació clara, intuïtiva i fàcil d’usar.

   

  El sistema MAE s’utiltizarà el diumenge 24 de maig a les 204 meses electorals de Badalona i en altres 20 ciutats espanyoles. Badalona i Tarragona són les dues úniques localitats catalanes on es durà a terme aquesta prova pilot aquest mes.