Badalona registra gairebé 1.600 positius “oficials” i els hospitals comencen a baixar el ritme

  0

  En només un mes i mig tot ha canviat. L’arribada de l’estat d’alarma, i de la pandèmia de la
  Covid-19 ha canviat les nostres vides. També els hospitals de Badalona han vist transformat els seus espais i les seves prioritats.

  A Badalona, tant l’Hospital Germans Trias i Pujol com l’Hospital Municipal han dedicat gairebé tots els seus esforços a la lluita contra el coronavirus. Els dos hospitals badalonins, a diferència d’altres hospitals del territori, han optat per no oferir dades sobre el nombre de pacients ingressats ni tampoc defuncions. Pel que fa a Can Ruti, l’hospital s’ha ampliat per tota la muntanya, amb nous espais per ingressats tant dins del mateix hospital com a l’edifici de l’institut Guttmann. Durant aquesta setmana, segons dades de l’hospital badaloní, el nombre d’ingressats ha baixat un 30%, respecte a les darreres setmanes i a les urgències ja no hi entren tants malalts per la Covid-19.

  La sanitat ha començat a notar les setmanes de confinament a casa dels ciutadans. Justament l’hospital Germans Trias ha donat d’alta aquest dilluns el pacient número 1000 de la Covid-19. Es tracta d’un home de 65 anys que portava ingressat a l’Hospital des del passat 25 de març i que ha superat la malaltia després d’estar ingressat al Servei de Medicina Interna. La direcció de l’hospital va obsequiar el pacient amb un ram de flors, en el que va representar un emotiu moment de reconeixement tant pel pacient com pels mateixos professionals de l’hospital. El primer pacient amb Covid-19 va ser diagnosticat a Can Ruti el 9 de març.

  Des de llavors, l’hospital s’ha transformat i ha ampliat el seu parc de llits, especialment de crítics, per donar resposta a l’alta demanda assistencial durant la pandèmia. Actualment ja
  s’han donat més de 170 altes de les àrees de crítics de l’Hospital. “Els esforços dels professionals han fet possible que, en poc més d’un mes, tinguem més de mil pacients recuperats de la Covid-19”, explica Antoni Dávalos, director del centre.

  Quants casos positius hi ha a Badalona per la Covid-19?
  Saber quants casos exactes hi ha és molt complicat, tenint en compte la manca de testos
  disponibles. Segons dades del Departament de Salut, aquest dijous 23 d’abril, a Badalona
  hi havia 1.598 positius, persones que s’han fet el test, 39 persones més que feia 48 hores.

  Per altra banda, com a novetat, el Departament de Salut donava a conèixer les dades de persones que presenten símptomes i que un professional ho ha pogut classificar i verificar. A Badalona, segons aquestes dades, hi ha 2.942 persones amb símptomes de la Covid-19.

  L’Ajuntament fa 150 testos a les residències de la gent gran de Badalona
  El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha portat a terme, a través de l’Institut Català de la Salut (ICS) i de Badalona Serveis Assistencials (BSA), un total de 157
  proves PCR per a la detecció de la Covid19 a les residències gestionades per l’Ajuntament de Badalona. Aquests tests s’han practicat al personal i als usuaris i les usuàries de les 5 residències de la ciutat gestionades per l’Institut Municipal de Serveis Personals de l’Ajuntament de Badalona. 14 residents han donat negatiu a la prova de la Covid19, 74 es
  troben pendents dels resultats i 4 han donat positiu. El test PCR s’ha practicat a 68 professionals sanitaris d’aquestes instal·lacions amb 7 resultats negatius, 55 pendents i 3 positius.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí