El Consistori rectifica i replanteja l’increment de la inversió per a beques menjador fins a 1,4M€

  0
  fotomenjador.jpg

  30/10/2013 – Govern local i CiU, després de l'anunci de la passada setmana i les pressions de l'oposició, pacten un nou increment de la despesa en beques menjador.

  L’Ajuntament ha donat aquesta setmana un pas més perquè ajuts municipals per al menjador escolar arribin a més famílies. Després de l’anunci de la passada setmana sobre l’increment de les beques i les pressions de l’oposició i el Consell Comarcal, govern local i CiU van portar una moció al Ple per augmentar la inversió en beques de menjador fins 1,4 milions d’euros, 3.500 ajudes pel present curs, que donarien resposta a la totalitat de les sol·licituds rebudes pel Consell Comarcal del Barcelonès des de Badalona i que compleixen els requisits.

   

  Tal i com va admetre el propi Consell Comarcal fa uns dies, fonts municipals expliquen que hi ha una nombre important de famílies que han demanat una beca per als seus fills al Consell i que compleixen amb els requisits econòmics però que, tot i això, no han obtingut l’ajut per aquest curs –prop d’un 55%, unes 2.000 famílies-. Per aquest motiu, a la proposta s’insta a l’ens supramunicipal a que doni cobertura a totes aquelles sol·licituds d’ajuts individuals en la seva convocatòria pel curs escolar 2013/2014. Al text s’insta el Consell Comarcal a aplicar un esforç pressupostari.

   

  La moció proposa que l’Ajuntament de Badalona manifesti, en conseqüència, la voluntat d’assumir la cobertura de la seva part de participació econòmica per garantir els ajuts municipals de menjador, que complementen els del Consell Comarcal del Barcelonès. Els recursos necessaris per a aquest increment, dels que encara no s’ha definit l’origen, podrien procedir dels 30 milions d’euros que la Diputació de Barcelona destinarà properament als ajuntaments de la demarcació de Barcelona dins al Pla d’Emergència Social, segons va afirmar ahir el líder badaloní de CiU, Ferran Falcó.

   

  Les beques per sufragar el cost dels menús escolars les atorguen, d’una banda, el Consell Comarcal del Barcelonès -que cobreix 3,10 euros del cost del menú- i d’altra banda, l’Ajuntament -que cobreix els 2,25 euros -. Amb aquesta inversió, 1.600 famílies rebran una beca completa i unes 2.000, una parcial –només la part municipal-.