El govern local vol obrir al trànsit part de la plaça Pompeu Fabra

  0
  collipujol.JPG

  27/07/2012 – El tall de rambla de Sant Joan per obres provoca retencions a Baldomer Solà i Saragossa i Albiol ho vol solucionar redirigint el flux circulatori cap al carrer Coll i Pujol; el veïnat ha mostrat el seu desacord.

  Des que el trànsit va ser tallat el passat mes de juny a la rambla de Sant Joan, entre Baldomer Solà i el carrer de la Camèlia, degut a les obres del depòsit d’aigües pluvials, la zona va viure, sobretot en els primers dies, i viu un caos circulatori en forma de retencions. Els cotxes que volen dirigir-se al lateral de l’autopista i al túnel que porta a Lloreda han de desviar-se pel carrer Saragossa i això provoca col·lapses del trànsit durant les hores puntes.

   

  La solució que el govern municipal ha posat sobre la taula és obrir al pas dels turismes la plaça alcalde Xifré, extrem de la plaça Pompeu Fabra que a dia d’avui és només transitable per a vianants, amb l’objectiu que el flux que vulgui desplaçar-se direcció a l’autopista ho faci a través del carrer Coll i Pujol.

   

  L’Associació de Veïns de Coll i Pujol, no obstant, va mostrar el passat dimarts al Ple de l’Ajuntament el seu desacord i afirmen que perdrien un espai que ha costat molt de temps aconseguir, a més de que la gran quantitat de trànsit perjudicaria al barri. Els veïns creuen que no val la pena dur a terme aquesta modificació, tenint en compte que les obres finalitzaran al setembre o l’octubre, i temen que la intenció de fons sigui deixar aquest tram de Pompeu Fabra obert de forma permanent.

   

  L’oposició, per la seva part, tampoc està d’acord amb el plantejament i insta a l’alcalde Garcia Albiol a buscar altres alternatives. El govern, tot i afirmar que, en un principi, no ha trobat cap solució més, es mostra obert a dialogar si algú pot aportar una forma més adequada de descongestionar els embussos de tràfic de Baldomer Solà i Saragossa. El que sí assegura Albiol és que no està disposat a deixar que aquesta zona de la ciutat entri en “caos circulatori” durant tot el setembre, i que l’obertura d’alcalde Xifré és la manera que consideren “menys dolenta” per pal·liar el problema; tanmateix, es compromet a tornar a tallar el trànsit de la plaça un cop finalitzades les obres a rambla de Sant Joan.