La PAH crida a protestar a les portes de la seus del PP per l’aprovació de la ILP

  0

  12/02/2013 – La plataforma badalonina recolza la protesta al carrer Comte Urgell, on està situat a Barcelona el local 'popular'.

  Avui es vota al Congrés dels diputats l’admissió a tràmit de la ILP hipotecària que la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha presentat amb l’aval de més d’un milió de signatures. Després de la presentació i primer debat la setmana passada, amb la intervenció de la portaveu de la PAH, Ada Colau, avui es decideix si la proposta s’admet a tràmit. És a dir, avui es vota si es votarà l’aprovació o rebuig.

   

  La PAH afirma que PP i CiU no votaran a favor i considera que és una “decisió incompatible amb la defensa dels drets humans”. El moviment creu que l’actitud “respon a interessos de grups de pressió vinculats a entitats financeres, moltes d’elles rescatades amb diners públics, que continuen enriquint-se i desnonant a milers de famílies”.

   

  Ada Colau ja va anunciar la passada setmana que la plataforma assenyalaria aquells diputats que votin en contra de la ILP i avui, com a mètode de pressió, la PAH ha convocat concentracions a les seus del PP a les 17 hores. En el cas de la plataforma badalonina, la convocatòria es deriva al local barceloní dels ‘populars’, al carrer Comte Urgell.

   

  Les propostes de la ILP hipotecària giren entorn a tres pilars: la dació en pagament amb efectes retroactiu, el lloguer social per a aquelles persones que han estat expulsades de les seves cases en els habitatges buits en mans d’entitats bancàries i la moratòria de desnonaments d’habitatge habitual.

   

  La plataforma també escalfa motors de cara a la manifestació del proper dissabte, 16 de febrer. Tot i que la secció de Badalona va estar sospesant si organitzar la protesta a nivell local, finalment la PAH badalonina s’adhereix a la de Barcelona, que partirà des de plaça Universitat a les 17 hores. Els interessats en dirigir-se conjuntament cap al punt de trobada poden reunir-se a la plaça de Pep Ventura a les 16 hores.