Una cavalcada 2014 de somni

  0
  planol.JPG

  03/01/2014 – Els Reis d’Orient aterran aquest diumenge a Badalona per recórrer els carrers de la ciutat i recollir les cartes dels nens durant una cavalcada que estarà inspirada en el somni d’un infant que imagina un món màgic.

  S’han acabat els tiberis, les grans reunions familiars i el 2013. Però encara queda la darrera nit de les festes de Nadal. La más esperada pels més petits de la ciutat –i pels no tan petits-. Els Reis d’Orient arriben aquest cap de setmana carregats de regals a Badalona, prèvia passejada pels carrers de la ciutat. La Cavalcada 2014 a Badalona tindrà com a motiu d’inspiració el somni d’un infant que imagina un món màgic ple de regals que els Reis li porten viatjant pel mar, l’aire i la terra. Aquesta temàtica inspirarà el disseny de les carrosses i el vestuari de les comparses.

   

  Arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient

  Els Reis Mags d’Orient arribaran a les 16.30 hores a l’avinguda d’en Martí Pujol cantonada amb el carrer de Francesc Layret. Guiats per l’Estel Anunciador i acompanyats del seu seguici, seran rebuts per l’alcalde i els regidors de l’Ajuntament de Badalona. En aquest punt es formarà una comitiva amb els Reis, patges, les comparses i les autoritats, i es dirigiran a peu fins a la plaça de la Vila.

   

  Un cop els Reis arribin a la plaça de la Vila, les corals de les escoles Jungfrau i Progrés cantaran, des del balcó de l’Ajuntament, la nadala Els Reis vénen. A continuació, des del mateix balcó de la Casa de la Vila, es farà la rebuda institucional amb un discurs de benvinguda a Ses Majestats a càrrec de l’alcalde, i el discurs d’un dels Reis, amb un missatge dirigit a tots els nens i nenes.

   

  Posteriorment l’alcalde lliurarà als Reis Mags d’Orient el pa, la sal, i la clau, per tal que puguin entrar a totes les cases de Badalona.

   

  La Comitiva

  La Comitiva de la Cavalcada estarà formada per la carrossa de l’Estel, les tres carrosses dels Reis i la Carbonera. Enguany, el somni d’un infant serà el fil conductor de tota la comitiva. L’infant es podrà veure al principi de tot escrivint una carta als Reis, després dalt d’una bicicleta gegant i, finalment, dormint en el seu llit mentre imagina un món màgic ple de regals.

   

  La carrossa de l’Estel donarà missatges de benvinguda a càrrec del patge anunciador que anirà acompanyat d’uns angelets. El seguirà la carrossa del Rei Melcior que representarà la màgia i la bellesa del fons del mar. A continuació, la carrossa del Rei Gaspar, amb un disseny inspirat en motius relacionats amb l’aire, com un avió gegant. La carrossa del Rei Baltasar reproduirà la frondositat de la terra, amb plantes exòtiques i altres elements decoratius. Finalment, a la Carbonera hi haurà diversos carretons carregats de carbó, acompanyats d’una comparsa de carboners.

   

  Les carrosses de Ses Majestats comptaran cadascuna amb la presència de dos patges i vuit infants que repartiran 4.000 quilograms de caramels aptes per a celíacs, la mateixa xifra dels anys anteriors. El que no s’ha pogut mantenir, en canvi, és el pressupost destinat a la celebració, de 139.000 euros, un 10% inferior al 2013. Els nens participants en la Cavalcada han estat escollits en un sorteig públic al qual enguany s’han presentat 395 aspirants, 100 més que l’any passat.

   

  Les comparses estan formades per participants provinents d’entitats de la ciutat. Tots els participants artístics estan coreografiats, dirigits per especialistes amb els qual s’han fet assajos durant diversos dies.

   

  Recollida de cartes als Reis, a càrrec dels Patges Reials

   

  Tots els nens i nenes que ho desitgin poden lliurar les seves cartes avui, 3 de gener, de 17 a 20.30 hores i demà, dissabte dia 4, d’11 a 14 hores, a la plaça de la Vila de Badalona.

   

  La regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado, ha explicat que l’objectiu del Govern municipal continua sent que “la nit de Reis sigui la nit més màgica de l’any per als infants de la ciutat”. Salgado ha recordat que la Cavalcada de Reis és l’esdeveniment que aplega més ciutadans cada any als carrers d’aquest municipi. La regidora de Cultura i Ciutadania també ha destacat que el disseny de les carrosses i els elements que la configuren com el vestuari, la dansa i la música de les comparses, són obra de creadors i artistes badalonins i ha agraït la tasca de tots els participants i voluntaris que fan possible la seva realització.

   

  Recorregut i horari de la Cavalcada de Reis

  L’inici de la Cavalcada serà a la Rambla de la Solidaritat de Llefià, a les 18.30 hores. A partir d’aquí el recorregut i l’horari de pas seran els següents: avinguda de Pius XII, Marquès de Sant Mori (18.45 h), Salvador Seguí, Don Pelai (19.15 h), Alfons XIII (19.30 h), Francesc Macià (19.45), Creu (20 h), Francesc Layret , plaça de la Vila (20.15 h), Prim (20.30 h) i final al carrer d’en Prim (20.45 h).

   

  Una vintena d’entitats i 500 participants en total

  En total, en aquesta edició de la Cavalcada, hi participaran artísticament unes 250 persones. La xifra global de participants, comptant també Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, Bombers, Voluntaris Badalona i tècnics de la comitiva és del voltant de 500 persones.

   

  Aquest 2014 hi participaran prop d’una vintena d’entitats: l’Associació Juvenil Projecte 9, l’Associació Chic Funky, el Ballet Sílvia Pallissera, els Bufons del Foc, els Bufons del Toc, el Círcol Catòlic, la Colla Pugui-Pugui de l’escola Salvador Espriu, les Corals de les escoles Jungfrau i Progrés, el Club Rítmica Gim Vanes Sport, els Diables Kapaoltis, l’Esbart Sant Jordi, l’Escola de dansa Emi Vivas, l’Escola de dansa Moviment 2, l’Escola de dansa Ritmes, l’Escola de dansa Stil, l’Escola Gitanjali, la Faràndula de Badalona, l’Institut Enric Borràs i els Voluntaris Badalona.