L’AMB subvenciona la rehabilitació d’habitatges i edificis particulars

    0
    106
    20140901_bastida.jpg_217139439.jpg

    17/09/2014 – Els ajuts poden cobrir fins al 50% del cost subvencionable en el cas dels edificis i fins a un màxim de 4.000 euros en el cas dels domicilis particulars.

    Els propietaris d’edificis o habitatges i les comunitats de veïns de Badalona podran demanar fins a finals d’any ajuts econòmics per a la realització d’actuacions de rehabilitació, conservació i millora als seus edificis d’ús residencial o habitatges que tinguin una certa antiguitat, gràcies al finançament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

     

    Els ajuts poden cobrir fins al 50% del cost subvencionable en el cas dels edificis i fins a un màxim de 4.000 euros en el cas dels domicilis particulars. Entre les actuacions que poden optar a aquestes subvencions hi ha la rehabilitació de fonaments, estructura, instal·lacions, façanes, cobertes i mitgeres dels edificis; les actuacions de millora de l’accessibilitat -inclosa la instal·lació d’ascensors- i les actuacions de millora de la qualitat i sostenibilitat, com ara la instal·lació d’equips de generació amb energies renovables. Així mateix, també s’inclouen en aquest pla de subvencions actuacions d’habitabilitat a l’interior dels habitatges, com ara l’obtenció de l’habitabilitat, l’adequació d’instal·lacions, la rehabilitació energètica o bé l’adaptació per a les persones amb problemes de mobilitat.

     

    Els ajuts es poden demanar fins al 31 de desembre de 2014. Els veïns o comunitats que estiguin interessats a rebre la subvenció poden consultar els requisits a la plana web www.badalonarehabilita.cat o dirigir-se a l’Oficina Local d’Habitatge, situada al l’avinguda d’Alfons XIII, cantonada amb el carrer de Ponent (als baixos del Palau Municipal d’Esports)—. També poden obtenir informació trucant al telèfon 93 461 04 18.

     

    Podran optar als ajuts aquells edificis i habitatges que hagin estat finalitzats abans de 1981, llevat d’aquells que vegin afectada la seva estabilitat global per risc imminent, aquells que pretenguin millorar l’accessibilitat i suprimir barreres per a persones amb mobilitat reduïda, aquells que vulguin millorar la sostenibilitat i eficiència energètica i aquells que tinguin greus danys estructurals o d’altre tipus que justifiqui la seva inclusió.

     

    En el cas dels edificis per optar a les subvencions, aquests han de ser de titularitat privada i, com a mínim, el 70% de la seva superfície construïda sobre rasant ha de tenir ús residencial. Al menys el 70% dels habitatges han de constituir el domicili habitual dels seus propietaris o arrendataris.

     

    Pel que fa a les condicions econòmiques, en el cas de persones físiques que promoguin actuacions de rehabilitació en habitatges d'ús propi, els ingressos de la unitat familiar no poden superar cinc vegades l'indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC). En el supòsit d'adaptacions interiors dels habitatges destinades a facilitar la mobilitat de les persones, els ingressos de la unitat familiar no podran superar sis vegades l'indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC).