El govern defensa la seva decisió d’obrir el 12-O i acusa la Delegació del Govern d’actuar de “mala fe”

  0
  IMG_8473.JPG

  14/10/2016 – L'Ajuntament va comparèixer aquest dimecres a la Ciutat de la Justícia arran del recurs judicial presentat pel govern espanyol que va derivar en una ordre judicial que impedia obrir aquest 12-O.

  El govern de Badalona s'ha personat aquest dijous a la Ciutat de la Justícia per comparéixer arran del recurs judicial que va presentar la Delegació del Govern i que va derivar, dimarts, en una interlocutòria que prohibia a l'Ajuntament obrir les seves portes aquest 12 d'octubre, tal i com pretenia l'executiu local i com finalment va acabar fent.

   

  L'advocada de l'Ajuntament ha defensat davant l'Advocat de l'Estat i el jutge la decisió del govern de donar l'opció als treballadors municipals d'assistir a treballar aquest 12-o i ha mostrat la “sorpresa” i el desacord d'unes mesures cautelars que no veuen adients. Considera que l'actuació judicial ha estat “inaudita i injustificada” i que no ha estat acompanyada d'actuacions “inherents”, com ara “el requeriment previ de l'expedient”.

   

  La representant legal va assegurar que la decisió estava sustentada per un acord pactat amb els sindicats el passat mes de maig i publicat a la xarxa de l'Ajuntament i a la intranet dels treballadors. En aquest sentit, consideren que no va ser fins un dia abans que la Delegació del Govern va presentar un recurs, que no van tenir temps de contestar i que les mesures cautelars van ser preses sense donar la opció a l'Ajuntament d'explicar-se. Per això, diu el Consistori, l'actuació de la Delegació i processal ha estat de “mala fe”.

   

  Tanmateix, l'advocada va subratllar que en cap moment el 12-O va ser considerat “dia hàbil”, i que, en qualsevol cas, “no hi ha norma que obligui a fer festa”. Aquesta raó, diu, desvirtuaria l'únic hipotètic perjudici irreparable que la Delegació exposava i que va ser acceptada pel Contenciós Administratiu. “Només es va conferir la opció de treballar. Respectar la festa no significa impedir que es treballi. Estem al segle XXI i molts serveis i comerços obren en festius. Fins i tot els representants i càrrecs del partit de l'oposició han treballar aquest 12-O”, va etzibar, en referència al Partit Popular, que va presentar aquest dimecres una denúncia per suposada desobediència.

   

  L'advocat de la Delegació, per la seva part, va ratificar la demanda i els arguments amb els que van interposar el recurs judicial. A més, va apuntar que el Govern no va tenir coneixement de la intenció de l'Ajuntament fins al 9 d'octubre, i a través dels mitjans de comunicació, i no per les vies formals.