ENTREVISTA. Carles Duran: “Si tenim un projecte al club, m’agradaria saber en quin punt estic en aquest projecte”

  0
  Manel Expósito

  A poc més de 24 hores perquè el primer equip del Joventut comenci la lluita pel títol de la Lliga Endesa, Carles Duran valora la lliga regular i les sensacions en la temporada més il·lusionant de la Penya dels darrers anys a Badalona.

  Abans d’aprofundir en la valoració de la temporada, quin balanç fa Carles Duran d’aquest curs i de la lliga regular?

  Crec que ha sigut una bona lliga regular perquè hem arribat a la Copa del Rei, al ‘play-off’ i, sobretot, perquè el joc de l’equip ha sigut bo. Lògicament, en una lliga regular a 36 partits hi ha moltes coses. Coses bones, coses no tan bones. Hem perdut contra rivals de la part baixa però també hem guanyat a pavellons que feia temps que no guanyàvem. Som setens en una lliga tan competitiva i un dels set equips que ha jugat la Copa i jugarà el ‘play-off’, i tot això amb gent de la casa. Una llàstima no poder fer tot això amb la nostra gent a l’Olímpic.

  El Barça a quarts de final del ‘play-off’. Esperem veure el Joventut que hem vist contra Baskonia, Valencia Basket i Reial Madrid?

  El ‘play-off’ el veiem en un partit, el de dimarts. Després ja veurem. Però volem guanyar el partit. Juguem contra el rival que més ens ha incomodat a la lliga regular i ens ha generat moltes pèrdues. Si veiem la millor versió del Joventut, hem demostrat que podem competir contra tots. Intentarem arribar en el millor estat de forma.

  La temporada ha superat les seves expectatives inicials?

  Durant l’any hi ha hagut molts comentaris i moltes situacions. Des de l’inici de temporada ja vaig dir que no renunciaria a res. Crec que no ho hem fet. Les expectatives cadascú té les seves. La nostra ambició no ha decaigut. En aquests tres anys al capdavant de l’equip estem veient un creixement i és una notable temporada, sense haver-la acabat encara.

  En les dues darreres dècades, és el segon entrenador amb millor percentatge de victòries, després d’Aito. Entén la crítica?

  La crítica sempre la tindré. Sóc l’entrenador del Joventut i no és qualsevol equip. És un equip històric i sempre té exigència. Ho assumeixo, ho he viscut des de fa molts anys i sóc l’únic entrenador que ha viscut en les categories inferiors i ha arribat al primer equip com a primer entrenador per tant, tota aquesta història ja la conec. Les estadístiques? Estan molt bé…és un valor afegit però tot depèn de les circumstàncies del club. Li dono valor que no hem deixat de creure en allò que som, amb gent jove i de la casa, com el Neno, el Xabi o el Parra. Estem veient bon bàsquet i s’ha de millorar però estem fent bé les coses.

  Hi ha un Joventut abans i després de Kazan?

  Sí, jo crec que el viatge de Kazan ens fa molt de mal i ens trenca un ritme excel·lent. No arribem molt bé a la Copa, podríem haver arribat millor, però després de la Copa ho tornem a reconstruir i arribem al tram decisiu molt bé. Ens classifiquem tres jornades abans de tancar la lliga regular i això és de nota. Tot plegat són circumstàncies que poden ocórrer a la lliga regular i hem d’estar contents, alhora que crítics i ambiciós per seguir millorant.

  Creu que la veterania és un grau al vestidor o el tracte per part del cos tècnic és diferent entre els joves i els jugadors amb més experiència?

  L’arribada del Pau i del Ferran ens va donar més força amb la gent de la casa. Jo mai he diferenciat el jugador jove del jugador veterà. Sí que es veritat que a vegades pot semblar que sóc més crític amb els joves i més exigent. Segurament…però perquè jo vull el seu millor. A vegades la gent parla que sóc exigent amb el Neno o el Xabi…en aquesta curta trajectòria de tres anys també s’ha vist la millora…també pel talent que ells tenen.

  Hi ha rumors que contemplen l’adéu de Neno i López-Aróstegui fora del club. Entén que els joves vulguis marxar a la cerca de nous objectius?

  Això és molt individual. Sí que puc dir que, en aquests tres anys, el club ha canviat molt. Ara tenim estabilitat a la Penya però després cadascú ha de buscar què busca en el seu camí. S’ha parlat de Neno, del Xabi, sobretot. Jo no vull que se’n vagin, m’agradaria que segueixin a Badalona.

  Ha parlat amb Juanan Morales per a renovar?

  No entenc per què s’hagi de renovar cada any. Els professionals tenim un contracte i estem per complir-lo. Sí que és cert que si tenim un projecte al club, m’agradaria saber en quin punt estic en aquest projecte. He intentat durant aquests tres anys generar aquest projecte i en aquest món professional a vegades només es valora el guanyador o perdre i el jugador. Crec que les bases estan molt bé: hem tornat a Europa, competim a Europa…quan arribi la decisió arribarà. Vull estar fort i recolzat. Sinó? No passa res. Estic amb molta força per seguir en aquest projecte.

  Li incomoda que es puguin parlar de recanvis a la banqueta?

  La nostra societat ha canviat. Quan hi havia públic, la gent s’expressava a la graderia. Jo em sento molt recolzat per la gent. Ara, el públic s’expressa a les xarxes socials i hi ha de tot. El Joventut fa tres anys i mig lluitava per baixar i ara la gent està enfadada perquè no guanyem títols…Qui guanya els títols? El Barça i el Madrid, per aquest poder econòmic. Nosaltres lluitem per estar el més a prop possible. La crítica sempre és bona i tinc el suport de la gent. Feia molt de temps que el Joventut no guanyava el 60% dels partits disputat i la feina està feta.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí